Vagn Jensen 70 år 19/5-2011

 

 

Den 19 Maj fylder Vagn 70 år. Vagn er en særdeles kendt korthårsmand, og en meget respekteret markprøvedommer. Vagn fik interessen for jagten med den stående jagthund helt fra barnsben. Vagns far var korthårsmand, og ligeledes markprøvedommer. Vagns onkel var den navnkundige, skovfoged Rasmussen
Giesegård, og hvor Vagn også fik sin jagtlige opdragelse. Vagn fik sin første korthår Per, mens han stadigvæk gik i skole. Senere fulgte flere korthår, bl.a. Ras, som nåede flere topplaceringer i vinderklasse og på DM. Af andre korthår kan nævnes Hejnerups Hof, Rugbjergs Gaso, og Hejnerups Unik og som alle har opnået gode resultater på prøver, og ligeledes har været særdeles gode jagthunde.

Vagn var i 1968, sammen med Gunnar Kristiansen med til at starte landets første hundeaktivgruppe Studiekredsen, og hvor han i flere år sad i arbejdsudvalget. Senere blev Vagn også valgt ind i Korthaarklubbens bestyrelse, og hvor han gavnede klubben med sin store viden om hunde. Grundet Vagns fine resultater med sine hunde, og for sin noble adfærd, var det naturligt at han blev bedt om at blive markprøvedommer, en gerning han har udført i mange år, og nydt stor respekt for, blandt alle hundefolk.

Vagn fik, for sin store indsats for korthåren og for Korthaarklubben, i 2004 tildelt Korthaarklubbens højeste udmærkelse, Guldhunden.

Vi der har fornøjelsen, at være blandt Vagns jagtvenner, nyder når Vagn inviterer til jagt hjemme på hans ejendom, der nu er helt tilplantet, og lavet til en naturperle. Vi mødes om morgenen til Bentes veldækkede morgenbord, og der sluttes af med vildtparade i haven, og hvor vildtet hurtigt der efter bæres væk, da der er
spredt hvede på græsplænen, og når vi er gået til det veldækkede bord, fyldes græsplænen med fouragerende fasaner, det er jagtoplevelse og jagtetik af højeste karat.

Studiekredsen ønsker dig hjertelig tillykke med den runde dag.

John Christensen


På vegne af korthaarklubbens bestyrelse vil vi også gerne ønske dig hjertelig tillykke med den runde fødselsdag, og samtidig sige dig tak for din indsats for Korthaarklubben, det har altid været en fornøjelse at være sammen med dig, jeg tænker her især på hyggelige timer under Giveprøven.

Vi vil håbe du må bevare dit helbred, og din interesse for korthåren, og dens virke.

På korthaarklubbens vegne

Hans Martin Christensen
 

Siden opdateret: 03-05-2011 20:33