Svend Åge Jensen 60 år 2/12-2011

Svend Åge Jensen,Tårs, 60 år den 2. dec. 2011

Vi er nok mange, der ikke helt forstår, at Svend Aage den 2. december  runder de 60 år. For de fleste, som kender ham betragter ham stadig som en halvstor knægt.  En ”knægt” som man altid kan forvente har lidt sjov, tossestreger og gode og hjertelige bemærkninger i ærmet.

Men man kan jo ikke tage fra ham, at han har ydet et gedigent stykke hundesportsarbejde gennem mange år.  Sin allerførste hund - Pan - købte han i lystigt lag for en flaske snaps. Men selv om starten måske var lidt sjov og uden de helt store forberedende overvejelser til at blive hundeejer - kvalificerede de to sig til markprøve-DM . En flot præstation af en ung mand med sin første hønsehund.

Rækken af resultater med  hundene  er rigtig lang, og det vil blive for langt at remse dem op her. Men Svend Aage har deltaget i DM flere gange. Og selv om han nu har helliget sig schweisshundearbejdet, så har de andre efterskudsdiscipliner i hundesporten også hans store interesse.  Det er nærmest en regel, at hans registrerede schweisshunde også er jagtchampion:

Rugbjergs Nobel: Jagtchampion

Nordboens Alfa: Jagtchampion, registreret schweisshund

Thorsen: Jagtchampion, registreret schweisshund.

 

 

Korthåren har altid været Svend Aages race, og de tre ovenstående er alle korthår. Men det må  dog nævnes, at han de seneste par år også har fået en ”lidt mere ru” i sin stald. Det er vi selvfølgelig nogen, som har spået ham – aldrig vil lykkes. Men hvem tør sætte en flaske snaps på højkant ? Vi gør ikke.

Når man tager på markprøve, på schweissprøve eller på jagt rundt om – ja, i hele landet – så er Svend Aage en kendt mand.  Han er selvfølgelig kendt for sit hundearbejde, men næsten mere huskes og tales der om hans gode humør og ikke mindst vendelbomålet, som ikke altid forstås af alle. Vi har oplevet unge mennesker spørge, om han er svensker?

Der er mange sjove fortællinger, men en enkelt skal nævnes her:  Svend Aage og Alfa var på brugsklasse på Fyn. Dagen var ikke gået alt for godt, og sidst på dagen kommer han ud i et sidste slip, hvor Alfa tager stand laaangt ude. Dommeren påpeger, at standen er lidt urolig – halen er ikke helt fast. Svend Aage siger roligt: ”Haj tæller da fåvlen’.”. De kommer tættere på og halen bliver rolig på hunden, og dommeren siger så med et glimt i øjet ”Hvor mange er der så?”, hvortil Svend Aage siger, at der da kun er èn nu. Og der var selvfølgelig kun den ene fugl.

Vi kender og glæder os over Svend Aage, som en trofast jagtkammerat. Han har altid lyst til en lille jagttur. Og selv om det er midt om natten, hvor han bliver kaldt ud til en schweiss-opgave efter eksempelvis påkørt vildt– sker det altid med et smittende godt humør. Det er en stor glæde for ham at dele sin store passion med begge sønner, og netop i dette efterår har de tre været på jagttur til Polen sammen.

Et hjerteligt tillykke med den runde fødselsdag.

Aktivgruppen Vendsyssel
v. Jens Erik og Arne

 

Siden opdateret: 08-11-2011 21:19