Per Svan Rasmussen 70 år 30/4-2012

 

Per Svan Rasmussen 70 år

En af Korthaarklubbens meget velkendte og aktive medlemmer fyldte 70 år den 30. april 2012. Per Svan er kendt for sin store indsats for fremme interessen for den korthårede hønsehund, samt at fremføre disse på prøver og ikke mindst på jagt, for som Per siger: 'det er på jagt vi får vist hvad vores hunde kan'. Per har altid interesseret sig for arbejdet efter skuddet, hvilket mange godser på Sjælland har nydt godt af, for der hvor Per og hans hunde er, bliver der gjort alt hvad der er muligt for at få alle skudte fugle med hjem.
Per har været medlem af klubben siden først i 70erne og har også siden 1975 været et meget aktivt medlem af Studiekredsen. Her har han i en årrække siddet i arbejdsudvalget og udført et velkvalificeret arbejde med at tilrette lægge aktiviteter, har i mange år skaffet terræn til apporterings træning i Hedehusene, her var Per altid at finde, for at træne sine egne hunde, og som en meget respekteret hundefører som meget gerne giver råd videre til andre, og lytter man til disse råd, ja så giver det resultater. Per er en af de få som jeg kender som ikke går på kompromis, tingene skal være i orden og det bliver de kun ved træning.
Per var også i mange år en trofast medhjælper ved VSA prøverne i Nordsjælland hvor han sammen med Jens Carl havde det betroede job at slæbe kaninerne.
Per har opnået mange resultater på markprøve med sine hunde, her kan nævnes Miks A. Pia som var efter blodlinjer med meget stor jagtlyst og vandpassion. Den hund som måske er den som huskes bedst er Rømøs Khan, en meget robust hanhund som indeholdt tyske aner og som i en tidlig alder blev brugt i avlen, han prægede godt og der er mange gode efterkommere. Per har en vis evne til at finde gode robuste avls linjer og der, finde sig en ny hund, endnu et bevis på dette går hjemme hos Per, Stenholthus' Fox, er også en robust og psykisk stærk hund som på jagt og prøver har vist sit værd, og der er vundet adskillige pokaler.
Per har også en meget stor indsigt i avl, og alle som stiller et spørgsmål omkring dette får et meget velkvalificeret svar på hvad muligheder der er og hvad de forskellige hunde besidder af egenskaber.
Jeg håber at Per også i mange år fremover vil være at finde med en af hans meget veldresserede hunde gående ved siden og klar til at løse en opgave.

På vegne af Studiekredsen af 1968
Leif Jensen
 

 
 

     

Siden opdateret: 01-05-2012 17:05