Kim Henriksen 50 år 22/1-2015

 


Den 22/1 fylder en sand hundeven 50 år. Han er vokset op med jagt og hunde, korthåret hønsehunde selvfølge, Som ung knægt fik han en god læremester i den navnkundige Johs. Harring, siden har han bevist at han sagtens kan selv. Kim Henriksen er hans navn.

Kim har gennem årene vist en nobel måde at gå med hund, på prøver på jagt og på udstilling. Altid velforberedt. Gennem årene har Kim ført flere hunde helt til top. Det fører for vidt at nævne dem alle, men med Toes' Vivaldi, kaldet Emma, Opnåede Kim at blive DKBRCH og DKJCH, 2. V på DM, 1. V på fuldbrugsprøve med max point. Af eget avl kan nævnes Henriksens Skott som opnåede DKCH.

Over en lang årrække har Kim og jeg trænet hund sammen, vi har arrangeret prøver, alle slags, Gået på jagt sammen, og altid har Kim vist sig fra en god og hjælpsom side.

Gennem flere år har Kim været formand for aktivgruppen Vendsyssel, et hverv som han har bestyret på bedste måde og som er svært at komme efter. God til nye tiltag og god til af fordele arbejdet. Som en fortsættelse af hundearbejdet var det naturlig at uddanne sig til markprøvedommer, også her har Kim vist sin kunnen. Med årene er skydevåbnene stille gledet ud og er blevet erstattet af kammeraet, og hundene er blevet et skattet motiv, det er her, tror jeg, at Kim har høstet største roser. Jagthunde i aktion, naturen set fra mange vinkler, stemningsbilleder.

Kære Kim, du ønskes et stort tillykke med dagen.

På aktivgruppen Vendsyssel og egne vegne.

Kurt Grün

 

 

Den 22 januar fylder et kendt ansigt i Vendsyssel 50 år, kendt i hvert fald i hundekredse, og nu også i fotokredse.

I hundeverdenen er det den korthårede hønsehund, som Kim har kastet sin kærlighed over, og mange har købt en hvalp hos Kim, hvor det har vist sig at såvel exteriørmæssig, som brugshunde egenskaberne har været helt i top. Disse egenskaber, har så også Kim udnyttet til på prøver at føre sine hunde helt til tops. Det kommer ikke helt overraskende, når man kender Kims indstilling til tingene, her bliver der ikke gået på kompromi , og hvor kun en 100% målrettet indsats bruges.

Også denne indstilling er blevet brugt i de tillidshverv som Kim har udøvet, bl.a. Aktivgruppen Vendsyssel. For ganske få år siden var det næsten en selvfølgelighed, at var der en korthår der havde opnået et topresultat, så var den fra det nordjyske. Også denne indstilling gjorde sikkert, at du følte at kunne give noget, ved at lade dig uddanne til markprøvedommer.

I dag er det så ikke på markprøver med hund, at vi kan træffe Kim, for nu er hunden skiftet ud med fotoapperatet. Også her i fotoverdenen er indstillingen den samme, kun det bedste er godt nok, og vi kan i korthaarklubben glæde os over utrolig mange af dine gode billeder, der pryder bl.a. vore pr. trailere, og plancer. Altid velvilligt stiller du dine billeder til rådighed når vi beder om det.

Vi vil derfor fra korthaarklubben ønske dig rigtig hjertelig tillykke med de 50 år, og håber på godt samarbejde i mange år fremover.

Bestyrelsen for Korthaarklubben 

Siden opdateret: 18-01-2015 00:18