Teknik /faq

Indholdsfortegnelse:

Siden sidst opdateret: 21-01-2013 17:47


2 GRÅ KNAPPER  UDEN INDHOLD

Ser dit startbillede således ud?

Afhængig af softwaren på maskinen skal du gøre en af følgende 2 ting:

1) gå i funktioner - internetindstillinger - fanabladet avanceret - find Java (Sun) - fjern fluebenet i Use Java ...- klik ok

 

eller (hvis du ikke har Java (Sun) under avanceret):

2) gå i kontrolpanelet - dobbeltklik på java plugin ikonet vælg browser fanebladet - fjern fluebenet ud for microsoft internet explorer - tryk apply

Luk hjemmesiden og start igen - nu skulle du kunne se knapperne.

 


3 - MANGLER KNAPPER / MENUER (mangler java)

Hvis du kun kan se knappen teknik i menuen, men ikke andre knapper, er det sandsynligvis fordi du mangler  java.

Test om du har Java VM
  1. Vælg "Start" knappen i Windows.
  2. Vælg "Kør"/"Run".
  3. Skriv "wjview" og tryk OK for se hvilken version af Java Virtual Machine du har på maskinen.

Hvis du ikke har en Java Virtual Machine installeret, så får du en fejlmeddelelse om at filen "wjview" mangler på maskinen.

Klik her for at downloade / Installere java - vælg åbn - vil du installere Microsoft VM - tryk ja - installation afsluttes med at genstarte maskinen.

Hvis du ikke kan få lov at downloade filen er det nok din firewall der ikke tillader download af exe filer. Højreklikke her - vælg gem destination som - gem den på skrivebordet. Når du kan se en msjavx86.txt på skrivebordet skal du omdøbe den til msjavx86.exe, det gør du ved at højreklikke på den og vælge omdøb (rename) og rette navnet til msjavx86.exe. Herefter skal du dobbeltklikke på den for at installere. Installationen afsluttes med at du skal genstarte maskinen.

 


4 - www.korthår.dk

Nu kan du istedet for at taste www.korthaarklubben.dk også taste www.korthår.dk med bolleå. Det kræver dog du har installeret en browser plug-in. Når du taster www.korthår.dk og den viser følgende:

er det fordi du mangler browser-plugin

Klik her for at installere browser plug-in.

 


5 - Der sker ingenting på hjemmesiden / gammel hjemmeside

Hvis det ser ud som der ingenting sker på hjemmesiden er det måske fordi du skal trykke på  opdater knappen  - den finder du foroven på alle hjemmesider. Man kan også trykke på F5 tasten, den har samme virkning.

klik her

 

 Hvis du ikke kan se opdater-knappen kan du få den frem ved at vælge vis - værktøjslinier - standardknapper

 

Teknisk forklaring: når du kører på internettet gemmes de sidste sider du har været på i pc'ens hukommelse for at spare tid med at hente siden igen. Hvis du ikke bruger internettet særlig meget finder maskinen den gamle side frem til dig igen, og det ser ud som om der ikke er sket noget på hjemmesiden. Det kan du komme om ved, ved at trykke på

opdater knappen eller F5, så tvinger man nemlig browseren (maskinen) til påny at hente siden frem, og derved får man den nyeste. Denne metode er generel for alle internetsider. Korthaarklubbens hjemmesider opdateres normalt flere gange ugentlig.

 


6 - Hvilken internetforbindelse har du?

Klik her for at hjælpe web-redaktøren med at fortælle hvilken internet forbindelse du har

 


7 - Mangler du tilbagemelding på din mail til bestyrelsen eller web-redaktøren

Bestyrelsen og web-redaktøren besvarer normalt alle mails inden for en uge. Hvis du IKKE modtager svar, kan det være fordi din mail ikke er modtaget p.g.a antivirus. Prøv at skrive igen, vær omhyggelig med overskriften / emnet i din mail. Du er også velkommen til at ringe - telefonnumre kan ses under menupunkt klubben - bestyrelsen eller ved at klikke her.

Med venlig hilsen
web-redaktøren 

 


8 - Online hjælp fra web-moster

Ved at klikke på nedenstående link giver du web-moster lov til at overtage din skærm, du skal opgive de 2 tal til web-moster. Web-moster kan kun bruge forbindelsen indtil programmet lukkes.

 

 


9 - Xnview - fotoprogram til at beskære og komprimere

Klik her  for at downloade programmet - vælg kør og installer programmet. Der kommer et ikon på skrivebordet mage til det du lige har klikket på.

 

Klik her for en vejledning. Den er i PDF format, og lige til at skrive ud.