Dødsfald

                                                               MINDEORD

                                                              Vagn Jensen

Mandag d. 19/8 døde Vagn, efter kort tids sygdom, 72 år gammel.

Vagn var en kendt person, indenfor jagthundeverdenen, specielt for de stående kontinentale jagthunde , hvor han i mange år fungerede, som en dygtig, og retfærdig dommer på mange markprøver. Der er nok ikke nogen kontinentale hundefører der ikke har fået deres hund bedømt af Vagn.

Vagns egen hunderace var den Korthårede Hønsehund, som han har ført flere af helt til tops på prøver, den mest kendte er vel nok Ras, som han bl.a. blev placeret ved Danmarksmesterskabet med, det vil føre for vidt at nævne alle de hunde Vagn har fået præmieret på prøver.

Vagn udførte et stort arbejde indenfor racen, og for Korthaarklubben i særdeleshed. Han var i en årrække i arbejdsudvalget i landets første aktivgruppe "Studiekredsen", hvor han hjalp mange hundeførere. For Korthaarklubben som han var medlem af i 51 år i udbrudt rækkefølge, heraf 9 år i bestyrelsen. Og hans store indsats for racen og Korthaarklubben i særdeleshed, fik han i 2004 tildelt klubbens højeste udmærkelse, Guldhunden.

Vagn var også jægeren og naturmennesket, hvor vi er mange af hans venner, der nød hans jagter og samvær, som han satte i højsæde. Vagn havde den største glæde, når han holdt sine jagter på sin dejlige jagt, at det var hans venner der fik en god dag, han medbragte aldrig selv gevær på sine egne jagter, det var gæsterne det gjaldt. På hans dejlige landejendom ved Terslev, fik han for få år siden, lavet en stor naturplan, med plantning af mange træer og buske, til gavn for naturen og vildtet. Desværre skulle Vagn ikke nå at opleve frugterne af hans store indsats.

Vi er mange af hans jagt og hundevenner, der nu har et stort savn af en god ven, men størst er dog savnet for hans hustru Bente og hans to voksne børn, Pernille og Christian.

Vagn blev uddannet, markprøvedommer i 1973, et hverv han udførte på bedste vis, indtil han faldt for aldersgrænsen, da han fyldte 70 år. Og han opnåede også flere gange at dømme på DM, samt mange vinderklasser på klubbens prøver.

Vagn var også et utrolig behageligt menneske at være i selskab med, og når cigaren blev tændt og der kom noget i glasset, så kom alle de gode minder og historier frem.

Æret være Vagns minde.

På Aktivgruppens vegne John Christensen

På Korthaarklubbens vegne Hans Martin Christensen
 

Siden opdateret: 27-08-2013 19:30