Nekrolog Gunnar Kristiansen


Onsdag den 4. januar 2006, døde et af korthaarklubbens kendte og mangeårige medlemmer, æresmedlem fra 1993, Gunnar Kristiansen, Hillerød, 82 år.

 

Gunnar har ført flere korthår på markprøver, mest kendt er vel en af hans eget opdræt, ”Stuttens Per”, som vandt en del.

Mest kendt var Gunnar dog nok for hans mangeårige virke, som en meget dygtig og respekteret markprøvedommer. Gunnar havde en fantastisk hukommelse, han kunne efter en lang dags dommergerning, give et detaljeret referat af de enkelte hundes dagspræstationer, uden at se i sin dommerbog. Ligeledes var Gunnar fantastisk god, specielt for unge og nye hundeførere, han kunne altid finde noget positivt at sige om en hund, selv om den måske havde forsyndet sig på dagen, hans ord til en hundefører var ofte: Det er en rigtig god hund du har, men i dag er der nogle ting der gør at din hund ikke kan præmieres, men hvis du får rettet på det, er jeg sikker på at din hund kan vinde det hele. Derfor kunne Gunnar altid vække en interesse for hundearbejdet, især for nye hundeførere.

Når Gunnar var ude at dømme, havde han næsten altid ”moren” med, som han yndede at kalde sin elskede hustru, Lilly. Lilly fulgte interesseret med i arbejdet med hundene, og mange har nydt godt af hendes medbragte slikpose.

 

Gunnar startede som den første herhjemme i 1968, en aktivgruppe for korthårede hønsehunde, kaldet ”Studiekredsen”, hvor Gunnar havde set det meget nødvendige i at man arbejdede sammen, og trænede med sine hunde i mindre grupper, for ved fælles hjælp at nå målet, at skabe så gode og effektive jagthunde som muligt.

Gunnar var i mange år formand for ”Studiekredsen”, og fik i denne periode vækket interessen, og fik sat gang i arbejdet i mangen en korthårsejer.

Gunnars store jagtlige interesse, udover jagten med den stående hund, var jagten på den røde sommerbuk. Gunnar kunne så levende berettede om sine oplevelser på bukkejagt, som også blev udvidet til jagtture til Sverige. Sammen med gode venner, kunne det blive ud på de små timer, når Gunner berettede om sine oplevelser i naturen.

 

Vi er mange korthårsejere der har meget at sige Gunnar tak for.

 

Æret være Gunnars minde.

 

På Korthaarklubbens og Studiekredsens vegne

 

Leif Anker Jensen og John Christensen