Fuldbrugsprøver ?

 Her ved årsskiftet et tilbageblik på fuldbrugsprøver i 2006.

Hvad gør vi forkert i Korthaarklubben, siden vi kun er repræsenteret med 21 ud af 94 hunde ved fuldbrugsprøverne ? Hvad gør vi forkert i bestyrelsen og aktivgrupper, siden denne vor fornemste prøve ikke har mere interesse blandt nye medlemmer i Korthaarklubben ? Når man ser, hvem der har deltaget i årets fuldbrugsprøver, så er det næsten udelukkende hundefører som har prøvet det før, og altid med en overvældende % del fra det nordjyske.

 Er vi i Korthaarklubben alt for fokuseret på markprøver ?

 Avler vi i Korthaarklubben forkert, så vi glemmer efterskudsarbejdet ?

Er Korthåren ikke psykisk stærk nok til at klare en fuldbrugsprøve i  en alder af f.eks. 2 år ? 

Mere samarbejde med andre klubber med henblik på trænings muligheder ?

 Der kan være mange grunde til den manglende interesse, men fuldbrugsprøven er altså ikke sværere end, at man med en målrettet træning sammen med en kammerat kan træne sin hund op til en fuldbrugsprøve. Som Ejvind Hansen i sin tid sagde: Det er ikke fordi disciplinerne er så svære, der er blot mange af dem. Da mange af disciplinerne er apportering kan det nemt klares hvis man bare er 2 mand.

En anden grund kan måske være et stort tilmeldingsgebyr ? Men er det i grunden ikke blot et priorienterings spørgsmål om hvad man vil ?.

Men en ting bliver vi nød til at gøre os klart, hvis vi ikke gør mere ved fuldbrugsprøverne, så er det kun et spørgsmål om tid, før vi bliver overhalet inden om af andre klubber. Her tænker jeg på bl.a. Munsterlænderklubben som i 2006 opnåede meget flotte resultater, som jeg ikke vil undlade at ønske tillykke med.

I bestyrelsen fik vi i 2006 et forslag fra Søren Andersen i Tårs, hvor han på grund af den nye udsætningspolitik og med vigtigheden i efterskudsarbejdet, efterlyste nogle flere mindre prøver. Dette i stedet for store konkurrenceprøver, og det er jo her fuldbrugsprøverne kommer til sin ret, hvor det med max. 16 deltagere vil være langt lettere at skaffe terræner.

Et godt forslag som jeg bestemt mener vi i bestyrelsen skal se positivt på.

 Mit nytårs ønske vil derfor være, at rigtig mange Korthaarejere vil priotere fuldbrugsprøverne i 2007, så vi kan komme over 30% tilmeldinger.

Mit nytårs ønske til fuldbrugsprøveudvalget skulle derfor være:  At man stopper med fuldbrugsprøvemesterskabet, og i stedet for bruge denne weekend på nogle flere fuldbrugsprøver. Den hund med det højeste pointtal kunne man eksempelvis kåre som Mester. Et andet ønske til udvalget, er at man ikke starter med prøver, samme dag som jagtsæsonen starter.

 Med venlig hilsen og Godt Nytår

Hans Martin Christensen

 

Siden opdateret: 07-02-2007 21:31