Hvordan bliver din korthår optaget i Korthaarklubbens Avls- og / eller  champion register

Ejeren skal være medlem af Korthaarklubben.

Avlsregister Når kriterierne er opfyldt udfylder du 'Blanket til optagelse i Korthaarklubbens avlsregister' og mailer dette samt et foto af hunden til web@korthaarklubben.dk. Hvis et eller flere af kravene ikke er registreret i DKK's hundeweb, skal der mailes særskilt dokumentation for dette.
Championregister Når titlen er registreret hos DKK kan hunden optages i det tilsvarende championatregister. Du mailer et foto af hunden til web@korthaarklubben.dk.
Titler på vej Når prøvekrav for titlen (DKCH DKJCH DKBRCH etc.) er opfyldt, men endnu ikke registreret hos DKK / DJU, kan hunden optages på siden 'Titler på vej'. Når titlen er registreret hos DKK i hundeweb sendes en mail til web@korthaarklubben.dk, og hunden flyttes over på den aktuelle liste (DKCH - DKJCH - DKBRCH etc.). Du mailer et foto af hunden til web@korthaarklubben.dk.

 


Avlsregister
 

 
Udstilling 1.præmie, Excellent eller very good på FCI anerkendt udstilling efter hunden er fyldt 24 måneder, erhvervet hos dansk dommer
Markprøve 1.præmie - Præmien kan enten være erhvervet på anerkendt prøve i åben klasse, brugsklasse eller på fuldbrugsprøve
VSA / JUA Bestået vand -, slæb- og apporteringsprøve eller DJ's udvidede apporteringsprøve
Schweiss 1 pr. på 3t/400 m. anerkendt schweissprøve
Ræv Bestået rævediplomprøve med karakteren 4 /ræveapportering på fuldbrugsprøve med karakteren 4
HD HD fri (A eller B)
   


DKJCH
 

Dansk Jagt Champion: De helt eksakte regler kan læses i Dansk Kennel Klubs Reglement for udstilling og skuer som kan ses ved at klikke her  eller i Fælles Markprøve Regler (FMR) som kan ses på DJU's hjemmeside  under regler. Der tages forbehold for skrivefejl samt ændringer i reglerne.

Brugsprøve

1.præmie på dansk brugsprøve

Fuldbrugsprøve 1.præmie på dansk fuldbrugsprøve
Vinderprøve Stambogsført placering som 'vinder' på vinderprøve eller på fuldbrugsprøvemesterskabet
Udstilling 1.præmie eller mindst very good på FCI-anerkendt udstilling efter hunden er fyldt 24 måneder
HD HD fri (A eller B) gælder kun hunde født fra og med 1.januar 2012
   


DKBRCH
 

Dansk Brugs Champion: De helt eksakte regler kan læses i Dansk Kennel Klubs Reglement for udstilling og skuer som kan ses ved at klikke her  eller i Fælles Markprøve Regler (FMR) som kan ses på DJU's hjemmeside  under regler. Der tages forbehold for skrivefejl samt ændringer i reglerne.
Vinderprøve Tre gange 1.vinder på vinderprøve, hvoraf de to skal være opnået om efteråret, hvor der fældes fugl. Den ene af dem hvor der fældes fugl SKAL være opnået på en dansk vinderprøve fælles for alle kontinentale racer. Bedste hund med 1.præmie på fuldbrugsprøve og 1.vinder på fuldbrugsprøvemesterskabet tæller som 1.vinder i vinderklasse, forår eller den ene af dem om efteråret. Det samme gælder for en norsk, svensk eller finsk fjeld- eller lavlandsprøve.
Udstilling 1.præmie eller mindst very good på FCI-anerkendt udstilling efter hunden er fyldt 24 måneder
HD HD fri (A eller B) gælder kun hunde født fra og med 1.januar 2012
   


DKCH
 

Dansk Champion (udstilling): De helt eksakte regler kan læses i Dansk Kennel Klubs Reglement for udstilling og skuer som kan ses ved at klikke her. Der tages forbehold for skrivefejl samt ændringer i reglerne.
Udstilling Mindst tre gange af mindst tre forskellige dommere på danske udstillinger anerkendt af DKK, har opnået certifikat. Det sidste certifikat skal være opnået, efter at hunden er fyldt 24 måneder.
Markprøve 1.præmie i åben- eller brugsklasse på en DKK anerkendt markprøve
VSA / JUA Bestået vand -, slæb- og apporteringsprøve eller DJ's udvidede apporteringsprøve
HD HD fri (A eller B) gælder kun hunde født fra og med 1.januar 2012
   


INTCH
 

International Champion (udstilling): De helt eksakte regler kan læses i Dansk Kennel Klubs Reglement for udstilling og skuer som kan ses ved at klikke her. Der tages forbehold for skrivefejl samt ændringer i reglerne.
Udstilling 2 CACIBer i to forskellige lande under to forskellige dommere. Der skal gå mindst et år og en dag mellem det første og det sidste CACIB. For samtlige racer gælder, at hvis sidste CACIB er opnået inden den 1.januar 2008, skal hunden have opnået dansk eksteriørchampionat (DKCH), inden der kan ansøges om internationalt eksteriørchampionat for hunden.
   


KLBCHS
 

Klub Champion Schweiss: De helt eksakte regler kan ses ved at klikke her og bestemmes af Korthaarklubben, og godkendes af Dansk Kennel Klub. Der tages forbehold for skrivefejl samt ændringer i reglerne.Titlen indførtes i 2014
Schweiss 1.præmie på 400m / 3T + 20T samt 1000m / 20T + 40T på anerkendt schweissprøve - resultatet skal være registreret hos DKK på hundeweb
Udstilling 1.præmie eller mindst very good på FCI-anerkendt udstilling efter hunden er fyldt 24 måneder - resultatet skal være registreret hos DKK på hundeweb
Markprøve 1.præmie i åben- eller brugsklasse på en DKK anerkendt markprøve i Danmark
HD HD fri (A eller B) gælder kun hunde født fra og med 1.januar 2012
   

Siden opdateret: 10-07-2014 00:21