Udland 2017


VM Frankrig


Hygge foran hotellet
  
   VM Præsentation

 

Dejligt igen at opleve Cuppen og VM som hundefører og derved mulighed for gense og hilse på kendte og nye hundefolk.  Prøverne afvikles som 2 dages konkurrence med matchning hver dag. På Cuppen skydes dog ikke fugl. Alle hunde får 1 slip pr. dag på max 15 minutter. Prøverne afvikles som individuel og holdkonkurrence. Danmark stillede i år alene med kontinentalt hold bestående af 2 korthår og 2 ruhår i Cuppen og 1 breton, 1 korthår og 2 ruhår til VM.

 Prøverne blev alle afviklet i Sydfrankrig i en afstand på max 5 km fra mødestedet i Herm. Et veltilrettelagt arrangement som blev afviklet i et flot sensommervejr på 19 – 26 grader, tørvejr men svag vind og med velkendte tidsmæssige afvigelser i forhold til det fastlagte program. Prøverne blev afviklet i skovterræn med lyng, bregner og til tider tillige tornebuske. Hundedækken og klokke var således nødvendig for at kunne følge hundens arbejde.  


Okie før slip
  
   Maggie før slip

På dag 1 havde Petermann`s Okie rigtig god situation for kok, rolig i opfløj og skud selvom jeg med fordel kunne have ventet nogle sekunder med at skyde, men men !! . På dag 2 fik Okie`s makker en god fugletagning kort efter slipstart. Slippet blev afblæst efter 4 minutter, da jeg trådte kok op bag hundene. Øv – en oplagt chance for avancement forsvandt her på et splitsekund. Okie sluttede Cuppen med 2. excl  (2. vinder på dag 1 på det ene af 2 hold) og sluttede samlet som nr 6 af 42 hunde.

Petermann`s Maggie havde på dag 1 ikke chance for fugl.  I slippet blev der ikke set fugl. På dag 2 fik Maggie hurtig stand, rejste hårdt og præcis kok og trods mine 2 !!! skud (uha) forholdt den sig rimelig rolig.  Senere i slippet blev søget dog for åbent og da makker stødte fugl blev slippet afblæst efter 10 minutter.

På VM dagene viste Petermann`s Okie igen et veltilrettelagt søg, god kontakt og et energisk søg. Desværre trådte dommer fasan op i slippets sidste minut på dag 1. Dag 2 blev afviklet i 3 m høje fyrretræer. Her viste Okie igen et godt søg og i god kontakt. Til sidst i slippet blev hundene trukket ud på hede areal. Her lavede makker et stiksøg 150 m frem i terræn, hvor den stødte fugl. I kritikken var dommeren mere tilfredse med de 2 hunde i slippet end med min makker som konstant ”klemte” mig.   


Okie efter slip


Et par stolte opdrættere

Kirsten og jeg brugte 12 dage på turen og havde et par dage i Frankrig før resten af holdet ankom. Samtidig delte vi køreturen i 2 etaper med overnatning i Køln. Selvom vi havde 1.900 km hjem føltes turen ikke lang når man har gode oplevelser at tale om og tænke tilbage på.

Vi vil kun opfordre andre korthårsfolk til at overveje fremtidig deltagelse, men man skal være forberedt på, at prøverne og nogle af de sydeuropæiske hundeførers optræden ikke altid tåler sammenligning med danske normer.

Vi havde på det danske hold et dejligt sammenhold og tillige fint samarbejde med vore nabolande. De danske hunde markerede sig flot med præmier til alle undtagen Petermann`s Maggie. Hyggelige og minderige dage kombineret med gode hundeoplevelser. Som tilskuer fik vi periodisk også mulighed for at se flot hundearbejde trods skovterræn. Vi nød fællesskabet med hunde og hundeførere, klimaet, terrænet, rødvinen og den gode mad.


Festmiddag med det norske hold

Stor tak til holdleder Poul Valdemar Nielsen og hele det danske hold for en rigtig dejlig tur.

Erik Petermann

Opdateret 8/11-2017

 


VM - Sct. Hubertus mænd

 


 

Det danske VM hold - fra venstre Christian og ruhår Gamba - Erik og korthår Okie, Camilla og ruhår Gaia og Wanja, Flemming og ruhår Mads,  Poul og Breton Baron samt Kasper og Korthår Birk

 

Det var med stor spænding da jeg tirsdag eftermiddag kørte syd på ned til Poul Valdemar i Åbenrå vi havde nemlig aftalt at køre sammen til VM (herm) vi kom af sted tirsdag aften og var fremme i byen Dax onsdag omkring middag hvor vi skulle bo. Vi blev enige om at resten af dagen skulle gå med afslapning og spisning med de andre danske landsholds deltagere. Torsdag stod den på træning i det sydfranske vi gik i tæt fyrretræ skov med bregner og høj lyng i bunden meget anderledes end det vi kender hjemme fra Danmark. Jeg havde 2 helt kanon situationer med birk hvor jeg skød fugl over ham. Derefter bestemte jeg at jeg ikke ønskede mere træning da man jo som altid bør slutte med succes og jeg var bestemt helt tilfreds med ham.

 

    

 

Sct Hubertus skulle forgår om lørdagen. Vågnede meget tidligt af nervøsitet. Foruden mig stillede Christian Møgelhøj med Gamba også til Sct Hubertus dog på et andet hold end mig. Jeg kom først ud over middag da jeg var på hold med to tidligere verdensmestre og de hunde der havde været ude havde gjort det rigtig godt var jeg meget spændt. Jeg kom ud i meget svært terræn bestående af brombær tjørnebuske samt høje gyvel.

 

    

 

Birk gik i rigtig god kontakt opnår stand følger godt op på løbende fasankok rejser den er komplet rolig i opflugt og skyd jeg strejfer desværre kun fuglen så det ender i en meget meget svær apportering som endelig lykkes rigtig fint.  Med den præstation betød det at jeg blev 2. vinder på holdet kun slået af ham som endte som verdensmester i år. Så med Christians placering som 4 vinder på sit hold og mig som 2 vinder på mit endte vi men bronze som hold Christian og jeg.

 

    

 

Opdateret 31/10-2017 tekst og foto venligst modtaget af Kasper Hansen

 


Mediterranee cup 2017

 

Så er mediterranee cup 2017 afviklet 23 og 24. Oktober i syd frankrig. Der deltog ialt 42 hunde og over dagene blev 13 præmieret. Heraf kun 1 dansk hund nemlig petermann's okie med 2. Excl.

 

Fredag afvikles 1. Dag af vm og 2. Dag søndag med deltagelse af petermann' okie og som reserve petermann's maggie.

 

Lørdag afvikles skt hubertus med deltagelse af kasper hansen med vitjers birk.

 

Hilsen kirsten og erik petermann

 

Opdateret 25/10-2017


VM FRANKRIG UDTAGELSE


Kære Deltager

 

Vi kan hermed meddele at du er blevet udtaget til deltagelse i VM.

 

Kontinentale

         
 

Race

Fører

 

Mail

Telefon

Petermanns  Okie

Korthåret Hønsehund

Pettermann

 

www.petermann@henrikhenriksen.dk

21447443

Kragborg Catja

Ruhåret

Camilla Møgelhøj

 

www.camilla@m-blik.dk

27216349

Kærholt Mads

Ruhåret

Flemming Ransborg

 

www.fr@abdk.dk

53 88 35 55

Teena

Korthåret Hønsehund

Jesper Iversen

 

www.soll.samanta@gmail.com

52199594

Reserve

         

Vitjars Birk

Korthåret Hønsehund

Kasper Hansen

 

www.kasper160512@gmail.com

26358986

           

Engelske

         

Pvn´s Baron

Engelsk Setter

Poul Valdemar Nielsen

 

www.pvn@uniq.dk

50501445

Hetja

Engelsk Setter

Poul Valdemar Nielsen

 

www.pvn@uniq.dk

50501445

           

SCT Hubert kvinder

         

Hjortlunds Wanja

Ruhåret

Camilla

     
           

SCT Hubert mænd

         

Hjortlund Gamba

Ruhåret

Christian Møgelhøj

 

www.christian@m-blik.dk

75 67 63 49

Athos

Breton

Poul Valdemar

 

www.pvn@uniq.dk

50501445

 

 

Som det fremgår et der fortsat to åbne engelske pladser. Vi prøver at finde egnede kandidater.

 

DKK vil sørge for tilmelding til WM og Middelterania Cup. Du skal derfor meddele DKK om du også ønsker at deltage i Middelterania Cup, hvilket klart er at anbefale.

Det skal bemærkes at du selv skal betale for deltagelse i Middelterania Cup og evt. træning i Frankrig.

 

Vi har vedhæftet et foto, der viser området med den lysåbne skov med lyng i bunden. Det vil være nødvendig med klokke nogle af stederne, så du skal derfor træne din hund til at gå med klokke.

 

Er der nogen af jer der har adgang til et lignede terræn, lad mig det vide (pvn@uniq.dk), så kan vi arrangere en fællestræning.

Der er forhåndsreserveret værelser til 400 Euro for 8 nætter. Fra den 22. – 30. oktober   se hotellet: http://www.hotel-studios-les-acacias.com .

Vil I hurtigst muligt give mig besked om i vil benytte jer af dette tilbud.

 

For samkørsel bedes i kontakte hinanden. Jeg kører med Jesper Iversen.

 

Vi ønsker jer alt mulig held.

 

For yderligere er i altid velkomne til at ringe til Poul Valdemar Nielsen

 

Med jagtligt hilsen

 

Conni Jacobsen     og Poul Valdemar Nielsen

 

  

 


TYSKLAND  

 

               

 

 

Så har der i dag d.2/9 været 6 korthåret til Solms og 2 til AZP hos deutsche kurtzhaar klub westküste.
Alle hunde er bestået.
Der medfølger her billede dagens deltagerne og dommere.

SOLMS
1. Præmie:
Abildgaards Kenzo
Donna
Dior
Lystlunds Grigg
Lystlunds Grogg
Lystlunds Gipsy

AZP:
1. Præmie
Lystlunds Flora

3. Præmie:
Bea Vom Held-Haus

Fortsat god weekend
Jonas Alstrup og Karina Andersen

 

 

Opdateret 3/9-2017


Siden opdateret: 09-11-2017 19:42