Korthaarklubben vinderklasse på Falster 2013
 
Igen i år gik turen til Falster, hvor klubbens vinderklasse skulle afvikles. I år så prøven ud til at blive, MEGET mere spændende end forgangne år, da jeg og min kære Gaia havde kvalificeret os. Sidste år deltog jeg “blot” med et gevær over skulderen, kan huske jeg gik og drømte om selv at  “stille” på denne for mig “store prøve” med de bedste
korthår fra H E L E Danmark WAAUU....
 
Jeg har haft korthår i mere end 28 år dog aldrig, rigtigt været aktiv indenfor sporten før nu, hvor tid og lyst i høj grad er kommet tilbage til mig. Min kære hund “Gaia” som nu er to et halvt år, har allerede givet mig mange skønne dage og timer OG ej at forglemme NEDTURE! Jeg har i alle årene til og fra været medlem af klubben, men som tidligere nævnt de sidste to år, været særdeles aktiv. Jeg er blevet en “del af aktiv gruppen København, ligeså indmeldt mig i aktivgruppen “Studiekredsen”, hvor jeg har deltaget i diverse træninger/prøver med stor fornøjelse. Ydermere er jeg indstillet til dommer uddannelsen. Som “ny/gammel” hundefører i klubben, går der ikke lang tid før man får sat nogle navne på “personligheder” i klubben: Karl Georg - Gorm - Kurt Grün - Petermann - Allan Grundahl - Claus Bælum og mange flere...., men alle navne, der indgyder stor respekt pga. deres mange flotte resultater. Jeg er ligeså i den heldige situation, at jeg begyndte at træne med Allan Grundahl & Claus Bælum for nu snart 16 år siden, og har bibeholdt kontakten til dem begge - “ja,  jeg har  sågar boet sammen med Claus i seks måneder... UDEN der skal lægges mere i det!” “Faktisk er det bedste ved Claus - hans hund Trille, som er mor til min Gaia”, spøg til side Claus er en super fyr. Nå, men siden Gaia kom til “verden” har vi jo så trænet “som gale igen”. Så det kom jo ikke som den store overraskelse, at Allan stillede op på vores vinderklasse med “ham Trolle” grrrrr den hund har godt nok pakket os sammen på mange træninger i år”. Allan’s yndlings citat til mig, har hele året været....”for meget kærlighed Flemming”
 
Traditionen tro mødes vi dagen før på “Vandrehjemmet” til hygge & spisning. Jeg ankommer “lidt sent” men ser jo straks... nogen af førnævnte personligheder omkring bordene... hmmm,  øv der sidder Kurt Grün..., ååååhh der er Karl Georg..., fat i et program...ååååhhh Gorm kommer også..(skulle sgu have skudt forbi sidste år - hvor han vandt det hele!) og Petermann, ja alle kommer jo - alle de go’e kommer !!! Tænker så derefter det bliver vist ikke i år Gaia” - “tror ikke kærlighed er nok til i morgen?” – nå, men det er jo hyggeligt samvær og skønne mennesker (selv om i aften! - hader jeg dem alle lidt) – nå,  men jeg kan jo altid “drikke mig i hegnet”.
 
Den “store dag”
Vi vågner på “vandrehjemmet” til en flot smuk dag og NUL VIND (suk). Jeg tænker, det bliver svært i dag, men trøster mig med, at nogle af min værelses “bofæller” ser ud til at det var en hyggelig aften. Ja, faktisk i løbet af natten skete der ting og sager, som ville kunne betegnes som “chikane og snyd” en dør blev åbnet OG lukket...”hunde ud af værelset”... for derefter at gå i seng igen og “sove højlydt på et nano sekund” UDEN HUNDE.... Nå, men kærligheden længe leve, jeg stod op og fik dem ind igen.
 
Parole og hornblæsning
Af sted ud i roerne... selve prøven er som altid, uroligt godt planlagt og tilrettelagt - intet er overladt til tilfældigheder, vind og vejr er en anden ting. Der er styr på biler-holdene-dommere-hjælpere-skytter, alle gør et stort stykke arbejde - så stor tak for det. Alle hold havde masser af vildt på terrænet, ja faktisk ved nogle tilfælde så meget, at dommere vurderede man ikke kunne laste hundene, for alle de fugle som gik på vingerne. Men en stor fornøjelse at se så meget flot hundearbejde. Jeg selv var  ude i 3 slip med Gaia, og som Dommer Leif Jensen efterfølgende udtalte “god apportering” - tak for idag....  Nå, men i skrivende stund “trøster” jeg mig så med, at Gaia kun er to et halvt år, det er efter sigende en flot præstation, allerede at være i “vinderklasse”.
 
Men uanset hvordan det gik os til prøven, skal der lyde en stor tak for hyggeligt selskab, og en dejlig prøve samt stort tillykke til de rigtig go’e. “Så længe  leve kærligheden” - måske kombineret med lidt mere konsekvens.
 
Mange hilsner
Flemming Djarn
 
Opdateret: 22-10-2013 18:59