Jagt for nye medlemmer.       Fotoserie af Mona Madsen

I 2010 besluttede vi i Korthaarklubben at gøre noget ekstra for at nye medlemmer af klubben kunne blive fascineret af jagten med den stående hund " korthåren". Ved lodtrækning blandt nye medlemmer inden for det sidste år, var der 5 heldige, som vi supplerede op med vindere af unghunde og åbenklasse hundene på Giveprøven, med et par afbud endte vi på 6 deltagere.

Vi havde fra klubbens side lagt arrangementet i hænderne på bestyrelsesmedlem Karl Georg Kristensen i Hals, der på egne og lånte terræner gav de nye hundeførere en grundig vejledning af jagt med stående hund. Og ud fra Karl Georg's mangeårig erfaring og opnåede resultater, blev der virkelig lyttet til hvad der blev sagt, og senere ude i marken forsøgt at omsætte det i praksis.

Der er for mig ingen tvivl om, at blandt de unge mennesker er nogle som har ambitioner om at opnå top resultater på markprøver og andre prøver landet over. Der er heller ingen tvivl om at de var glade for, at der var nogen der ville bruge tid på at tage sig af deres problemer omkring oplæring af en unghund på marken.

Ude i marken, hvor teori nu skulle omsættes i praksis, blev der af disse unge hunde virkelig vist flot hundearbejde, med stand og apportering, enkelte knaldapporteringer, jo der var virkelig jagtlyst i de hunde. Og efter hvert slip, hvor 2 hunde var ude i marken af gangen, blev der af Karl Georg givet en kritik af hundene, hvad der var rigtigt og hvad der kunne gøres bedre, alt i en positiv mening.

I løbet af dagen havde alle hunde således bragt fugl for bøssen, og ud på eftermiddagen kunne en god jagtdag således afsluttes med en flot vildtparade, og kaffen og Mariannes hjemmebagte lagkage nydes i jagtstuen. Med den positive tilbagemelding vi har fået er det helt sikkert noget vi vil gentage til næste år.

Vi håber i Korthaarklubben med dette arrangement at have lagt en spire i nogle unge mennesker, der vil vise sig at vokse sig stort og bredt langt ud over klubbens grænser. Og bl.a. derved få endnu flere til at få øjnene op for jagten med den stående hund.

På Korthaarklubbens vegne

Hans Martin Christensen

 


Jeg vil bare lige sige tak for en rigtig god dag d. 16/9-12. På trods af, at jeg og min hund var de mest uerfarne deltagere på dagen, brugte du en masse energi og tid på, at få os skubbet i den rigtige retning. En utrolig gæstfrihed og velvillighed til, at dele ud af din store viden om stående hunde. Det viser virkelig format og gør, at jeg og forhåbentlig nye medlemmer generelt, virkelig får blod på tanden og ønsker at forfølge drømmen om en god hund på marken!
Endnu engang mange tak og ikke mindst for den meget fine forplejning på dagen.

Med venlig hilsen

Anders Aagaard
 


Som nyt medlem af Korthaarklubben var jeg så heldig at vinde en jagtdag for stående hønsehunde hos Karl Georg i Hals.

Dagen startede med morgenkaffe i Karl Georgs flotte jagtstue, hvorefter alle blev udstyret med Korthaarklubbens Caps – heldigt nok, for sådan en hører sig jo til, når man skal på jagt! Vi kørte ud i terrænet, på vejen derud var det meget interessant at iagttage vildtplejen, som i den grad var sat i højsædet med megen vildtager, råvildt og fasaner løb alle vegne. Man kunne hurtigt fornemme, at jægerne plejede deres jagtarealer på bedste vis.

Hundene var 100% klar, de glædede sig vist også, og var måske lidt for overgearede i de to første slip. Herefter kom de ind i rytmen og fandt ud af, hvor vildtet var. Hundene fik hurtig stand, enhver næse kunne lugte agerhøns – det vrimlede med agerhøns og fasaner.

Efter en hyggelig formiddag var det dejligt med stegt flæsk og persillesovs til middag. Hundene fik sig et tiltrængt hvil, og vi fik os en god snak om formiddagens oplevelser.

Efter maden kørte vi til et andet, ligeså imponerende terræn, hvor markerne max. var på 2 tdr. land, disse var også med vildtager. Alle hundene fik igen stand, og skytterne fik benene på nakken for at kunne følge med. Der blev skudt, og vildtet blev apporteret. Alle hundeførere gik op i det med liv og sjæl, vi havde alle ambitioner på vore unge hundes vegne!

Efter en god jagt vendte vi nu hjemad. Hunde, førere og skytter var godt trætte, så det var godt med kaffe og hjemmebagt kage.

Alt i alt var dagen helt perfekt, vejret var med os, god vind og meget lidt regn, der var god stemning blandt deltagerne, arrangørerne var gode til at vejlede hundeførerne, og forplejningen var i top!  

Venlig hilsen Jens Kristiansen


 

 

Siden opdateret: 19-10-2012 22:46