Giveprøven 2012

 

Endnu engang er to dejlige dage på Giveprøven overstået. Lige fra morgenstunden lørdag havde vores dygtige prøvelederpar Tove og Kristian Møberg styr på det hele. Også vejret viste sig fra sin smukkeste side, om end noget koldt fra morgenstunden, så skinnede solen fra en skyfri himmel. Glade forventningsfulde hundeførere var mødt op. Snakken gik som sædvanlig lige med det samme. Prøven var i år ikke så stor som den plejede, men der var en del tilskuere som ville følge med.

Karl Georg fra bestyrelsen havde taget initiativ til at guide og vejlede nye hundeførere, som gerne ville følge med på et hold og få at vide hvad det er der foregår på en sådan prøve. Der mødte 10 nye hundeførere op, yderligere 5 havde henvendt sig, men kunne ikke komme denne dag. Alle drog i marken. Da dagen var slut kunne klubben konstatere en præmieringsprocent på 53, hvilket er meget højt. Alle hunde havde chance til fugl. De nye hundeførere gav udtryk for stor tilfredshed med dagens forløb, 3 gav udtryk for, at de nu vidste hvilken race de skulle vælge, nemlig Korthår. Det er jo utrolig dejlig, og et initiativ der helt klart skal gentages.

Om aftenen mødte en stor skare op til festmiddag. Dejligt at se at hundeførere der skal med om søndagen kommer og er med lørdag aften. Rigtig mange af de præmierede hundeførere var ligeledes blevet for at få overrakt deres præmier og pokaler. Tak for denne opbakning.

Jubilarerne var inviterede og 4 ud af 5 havde takket ja. Det var 2x25 års jubilarer og 2x50 års jubilarer. Disse blev behørigt hyldet. Den ene 50 års jubilar var tillige hundefører på dagen og opnåede en 1. præmie. Det ses ikke så tit, at man stadig er aktiv hundefører.

Niels Jørgen Jørgensen, Grindsted blev tildelt klubbens højeste udmærkelse Guldhunden. Hans lange virke for klubben, 33 år som medlem af korthaarklubben, 6 år i bestyrelsen, 24 år som markprøvedommer, flere år som prøveleder på Vingstedudstillingen, flere år som prøveleder ved Giveprøven. Dette syntes bestyrelsen var en Guldhund værdig. Vi syntes også vi kunne se at han blev glad for den. Om aftenen tog Niels Korsbæk ordet og sagde at endnu et kapitel i historien i Korthaarklubben er skrevet, hyldede de præmierede, sagde tillykke til jubilarerne og tillykke til Niels Jørgen med Guldhunden. Han spurgte spøgefuldt ”har ungdommen taget over”, idet vinderen med Bedste unge han er førstegangshundefører, 14 år, sin første hund, har selv betalt den af sine konfirmationspenge. Vinderen i åben klasse ligeledes førstegangs hundefører. Sidste år var der også en førstegangshundefører der vandt. Det er et rigtig godt tegn og det er godt for klubben at der kommer nye til. Og som formanden sagde på trappen bliver disse forhåbentlig besat af ”Givebasillen”.

Søndag morgen mødte vinderklassehundene så op. Igen med sol fra en skyfri himmel. Denne gang dog desværre kun til 1 vinderklasse. En hel del tæver ligger med hvalpe/er drægtige og kunne derfor ikke deltage, andre var til DKK’s Mesterskabsprøve for at repræsentere racen. Men igen var det dejligt at se, at der var en del tilskuere som fulgte med hele dagen. Alle mødtes til frokost og snakken gik om formiddagens hændelser. Spændingen blev udløst om hvem der skulle med over middag. Glade drog hele flokken ud til matchningen. Vel hjemme igen på Sognegården i Filskov, blev de 6 vindere kaldt op og blev hyldet, for derefter at blive fotograferet samlet.

Trætte men glade for oplevelserne drog alle hjem til hver sin egn af landet. Og som man så ofte siger ”mødes vi ikke før, så mødes vi til Giveprøven næste år”. Stor tak til alle implicerede, prøvelederparret, terrænledere, terrængivere, Sognegården, Birte-Web for hurtigt at lægge nyhederne på nettet, for bare at nævne nogle, men sidst men ikke mindst deltagerne, hundeførerne og tilskuerne.

På bestyrelsens vegne

Ellen