Evaluering af Derbyprøven i Sønderjylland.

Se indbydelsen her

De 3 præmierede hunde på Derbyprøven i Sønderjylland

Søren Weber med Tessans Gina

Jens Borgaard Jensen med Nordboen Moni

Chistina O. Pedersen med Tessans Gustav


Den 26 marts afviklede korthaarklubben endnu engang en Derbyprøve som forsøgsprøve i Sønderjylland, der var tilmeldt 8 hunde fordelt på 2 hold, på det ene hold var der 4 kuldsøskende, og det er jo altid intresant at se hvordan kuldsøskende udvikler sig, både mentalt og fysisk.

Prøven blev afholdt i Klovtoft på terrænner velvilligt stillet til rådighed af Jonny Petersen. Vi startede med morgenkaffe til alle i Jonny,s jagtstue, og der blev givet en grundig vejledning af dommerne i hvad man ønskede at se, og man kunne spørge om alt hvis man var i tvivl, også under prøven.

Kl. 9,00 startede vi så med det Exteriørmæssige eftersyn af hundene, såsom øjne,tænder testikler, og andre evt. mangler. Her blev der begået en fejl, idet eftersynet af hundene ikke skulle være foregået iblandt alle andre hunde og hundeførere, men på en afsides plads med kun en hund af gangen. Der var nogle af hundene der var utrygge ved pludselig at skulle efterses både i hovedet og den anden ende af en fremmed, men det har vi så lært af og tager til efterretning næste gang.

Derefter blev der kørt i marken, og hvor hver hund blev afprøvet enkeltvis for at vise dens brug af næse, søgsmønster, samarbejde, lydighed,arbejdsglæde og om hunden ville tage stand. Medens hunden er i søg skal der afgives skud med jagtgevær, for at se hvordan hunden reagerer på skuddet, det var her tydelig at nogle af hundeførerne ikke havde forberedt hunden på skud, og nogle af hundene blev en smule trykket af skuddet, men dog ikke så meget at man kan tale om skudrædhed. Det er helt klart, at vi her skal informere noget mere omkring afgivelse af skud, så man inden prøven kan forberede sin hund til dette.

Det var desværre ikke alle hunde der kom for fugl, men sådan er det jo nu engang, selvom man ved fuglene er der, lykkes det ikke altid at finde dem. Der blev dog opnået 3 præmieringer på dagen. Jeg havde bedt hundeførerne om at komme med en tilbagemelding om prøven, hvad de synes om den, om det er noget vi kan bruge? Der var synspunkter både for og imod, enkelte mente ikke de kunne bruge prøven til noget, og andre synes godt om prøven. Med hensyn til valg af terræn, burde for det ene holds vedkommende måske ikke have været lagt lige op af en meget trafikeret vej, det er jo trods alt ikke færdig dresserede hunde der var til afprøvning, men det har vi så også lært af.

Alt i alt mener jeg det var en god prøve, og efterhånden som den bliver kendt af hundeførerne, og man ved hvad det går ud på, så har vi her et godt redskab til at se hvad hundene indeholder. Jeg håber at vi i 2012 har fået prøven anderkendt. Til slut vil jeg gerne rette en tak til Jonny Petersen for altid velvilligt at stille terræn til rådighed, samt til dommerne for at bruge en dag på at bedømme hundene.

Hans Martin Christensen
Formand.

Siden opdateret: 17-05-2011 22:40