DANMARKSMESTERSKAB 2005 - kritikker korthår

Klippet fra Dansk Jagthunde Udvalgs hjemmeside
 

Katalognummer 31

KHK 2 Kamagers Azi 13778/2000 korthår 22.07.00 bsmb
1. v. F: Cliff M: Hakkemosens Ajva
Opdrætter Klaus Buron
Ejer og fører Allan Grundahl, Traneholmvej 3, 2680 Solrød Strand

Azi starter i rapsmark i god vind i et stort og meget velskolet & fornuftigt anlagt søgsmønster. Farten er høj i en prima stil med kraftbetonede energiske galopaktioner. Opnår stram stand, rejser direkte enlig agerhøne, er rimelig rolig i opflugt og skud (der skydes tæt på Azi af flere gange) Azi får omgående besked på at apportere, men da han næsten har fuglen, letter denne og flyver meget langt frem i terrænet til et hegn. Azi fortsætter frem til hegnet for at apportere, og føreren får lov til at gå frem og støtte hunden. Azi finder fuglen i hegnet og apportere og aflevere denne korrekt. Et meget eminent arbejde efter skuddet.
Fortsætter med at fremvise et stort og arealdækkende søg. Viser spontan sekundering.
Søger stort og arealdækkende – tager stand, der letter en enlig agerhøne, Azi viser spontan respekt – tager et par skridt og opnår ny stand, rejser direkte enlig agerhøne, kan holdes i opflugt og skud. God apportering og aflevering.

FORTSÆTTER

Azi søger blændende flot og udnytter anvist terræn optimalt. Viser spontan sekundering. Da han er ude for at hente vind stødes enlig agerhøne, spontan respekt i opflugt.
Fortsætter sit eminente søgsoplæg og skummer marken fra side til side i god kontakt med føreren. Opnår stram stand, rejser villigt og direkte enlig agerhøne, er rolig i opflugt og skud (fuglen fældes ikke).

1. vinder og Danmarksmester

Tildelt:
Dansk Jagthunde Udvalgs Danmarksmesterpokal
Dansk Jagthunde Udvalgs ærespræmie
Dansk Kennel Klubs 100 års jubilæumspokal
Grells Mindepokal til bedst placerede korthår
Dybbøl pokalen til bedst placerede korthår
Korthårklubbens ærespræmie


Katalognummer 51

KHK 1 Nordboen Zuki 16801/2001 korthår tæve 15.08.01 bsmb
1. v. F: Tørnquist Skipper M: Nordboen Mille
Opdr., ejer og fører Søren Andersen, Stendalvej 70, 9830 Tårs

1 slip: Zuki slippes i rapsmark i svag modvind. Opnår hurtigt stand, avancerer villigt uden at påvise vildt. Viser derefter et meget flot krydssøg, i høj fart og prima stil. Går med højt ført hoved og en god langstrakt galopaktion. Viser spontan sekundering af stående makkerhund. Opnår smuk højrejst stand, avancerer villigt på kommando, rejser og udpeger præcist enlig agerhøne, er rolig i opflugt og skud. Apporterer den skudte fugl med et godt greb, og afleverer korrekt siddende ved føreren. Har yderligere en stand, hvor hønsene umotiveret flygter uden hundens skyld, Zuki forholder sig roligt i opflugt.
2 slip : Slippes i raps i modvind, arbejder igen godt, opnår igen smuk højrejst stand, avancerer villigt på kommando, rejser og udpeger præcist enlig agerhøne, er komplet rolig i opflugt og forbiskud.
3 slip . Slippes i raps i modvind, søger stort og flot, og udnytter vinden godt. Tager stand langt ude, men vi ser fuglene lette, inden vi når op til hunden, Zuki er rolig i opflugt.

Fortsætter.

Zuki søger meget stort, men efterlader i store perioder højre side uafsøgt. Opnår stand, avancerer villigt, men kan ikke påvise vildt. Opnår senere stram stand, avancerer villigt, men kan ikke påvise vildt – slår fornuftigt ud for at hente vind og opnår igen stram stand, rejser kontant og direkte enlig agerhøne, er rolig i opflugt og skud. God apportering og aflevering. Havde chance for enlig agerhøne, som makkerhunden finder. Sekunderer spontant.
Zuki søger stort og blændende og udnytter anvist terræn optimalt i god kontakt med føreren. Opnår stram stand, rejser villigt og direkte enlig agerhøne, er rolig i opflugt og skud. God apportering og aflevering.

2. VINDER

Tildelt:
Dansk Jagthunde Udvalgs ærespræmie
Korthårklubbens vandrepokal til næstbedst placerede korthår
Korthårklubbens ærespræmie

 


Katalognummer 28

DJ Øst Dux 08567/2001 korthår han 06.05.01 bsmb.
3.v. F: Kannegårds Hambus M: Rikke
Opdr. Henrik Andersen
Ejer og fører Lars Rasmussen, Nornevænget 7, 4760 Vordingborg

Dux starter i rapsmark i skrå sidevind i et stort og velanlagt søgsmønster. Farten er høj i en prima stil med kraftbetonede galopaktioner. Opnår stram stand, rejser direkte to agerhøns, kan holdes i opflugt og skud. God apportering og aflevering.
Dux fortsætter sit fornuftige og arealdækkende søg i god kontakt med føreren. Sekunderer spontant.
Fortsætter de gode takter, men er uheldig at støde enlig agerhøne da han er ude for at hente vind, viser spontan respekt i opflugt.

FORTSÆTTER

Dux søger stort og arealdækkende. Da han er ude for at hente vind, stødes enlig agerhøne, spontan respekt i opflugt. Viser endvidere spontan sekundering.
Fortsætter sit gode søgsoplæg i god kontakt med føreren.. Opnår stram stand langt fremme i terrænet, rejser villigt og præcist enlig agerhøne, er rolig i opflugt og skud. (fuglen fældes ikke)

4.vinder

Tildelt:
Dansk Jagthunde Udvalgs ærespræmie
Korthårklubbens ærespræmie


Katalognummer 32

DJ 5.prøve Evita 09081/2001 korthår tæve 28.04.01 bsmb.
1.v. F: Toes´Mozart M: Fuglsigs Girl
Opdr. Leo Dannerelv
Ejer og fører Kurt Grün, Bjørnstrupvej 130, 9830 Tårs

Evita starter i rapsmark i god vind i et stort og meget velanlagt søgsmønster. Farten er god i en prima stil med tunge galopaktioner – lidt mere stræk i galopaktionerne var ønskværdigt. Evita kaster sig rundt i stand, men enlig agerhøne letter, spontan respekt i opflugt.
Fortsætter sit eminente søgsoplæg i god kontakt med føreren. Opnår stram stand, avancerer villigt, men kan ikke påvise vildt. Sekunderer spontant.
Søger stort og arealdækkende og udnytter anvist terræn optimalt – støttes godt af føreren. Opnår stram stand, rejser direkte enlig agerhøne, er rolig i opflugt og skud (fuglen skydes tæt på Evita som forholder sig rolig). God apportering og aflevering.

FORTSÆTTER

Evita søger stabilt og arealdækkende i god kontakt med føreren. Havde chance for agerhøne som makkerhunden finder.
Søger stort og energisk, men i perioder for åbent. Havde chance for enlig agerhøne som trædes op bagved Evita.
Slutter dagen med et eksemplarisk søgsoplæg uden indgriben fra føreren.

6. vinder

Tildelt:
Dansk Jagthunde Udvalgs ærespræmie
Korthårklubbens ærespræmie


Katalognummer 33

DJ 5.prøve Henriksens Mia 10888/2002 korthår tæve 05.06.02 bsmb.
5.v. F: Buster M: Toes’ Vivaldi
Opdr., ejer og fører Kim Henriksen, Trangetvej 55, Birkelund, 9830 Tårs

Mia starter i rapsmark i god vind i et kolossalt stort, men i perioder for åbent anlagt søgsmønster. Farten er meget høj i en særdeles besnærende stil med jordvindende glidende galopaktioner. Havde chance for enlig agerhøne som makkerhunde finder. Der fløjtes vel rigeligt.
Mia fortsætter sit kolossale søgsoplæg, men er stadigvæk for åbent anlagt. Opnår stram stand, enlig agerhøne letter uden Mia er skyld heri, er rolig i opflugt. Opnår senere igen stand, udløser selv og går ind i nyplantning hvor en flok agerhøns letter, er rolig i opflugt. Er nu noget egenrådig.
Mia’s søgsoplæg er nu væsentligt forbedret og anvist terræn bliver udnyttet. I god vind når hun lige at markere, inden enlig agerhøne letter, er rolig i opflugt.
Fortsætter med et fornuftigt søgsoplæg. Har flere gange stand som hun selv udløser, men slutter med stram stand, rejser direkte agerhøns, kan holdes i opflugt og skud (der fældes ikke fugl). Da der kastes en fugl og afgives skud, forholder Mia sig rolig. God apportering og aflevering.

UDGÅR


Katalognummer 37

DKK Nordboen Mulle 16802/2001 korthår tæve 15.08.01 bmsb.
2.v. F: Tørnquist Skipper M: Nordboen Mille
Opdr. Søren Andersen
Ejer og fører Torben Hjardemål, Emil Hansens Vej 2 A, 9460 Brovst

Mulle anlægger et godt og bredt og dækkende søg i modvind på vinterrapsmark. Farten er høj. Stilen er i orden med hovedet ført i ryglinie. Opnår stand. Avancerer godt og påviser ikke vildt. Senere markerer Mulle på fært. Tager stand. Vi afvikler først en stand hos makkerhunden. Mulle viser nu en løs stand og får ordre på avancering. Hun slår i søg, og der påvises ikke vildt.
Mulle får to slip yderligere. Der er høns på anvist område og Mulle er særdeles følsom på fært. Arbejder godt, men tager alt for mange overbevisende stand. Hver gang avanceres villigt uden påvisning af vildt. Følsomhed på fært og for mange stand uden påvisning af vildt udelukker fra præmiering.

UDGÅR


Katalognummer 41

DJ Vest Bredsgaards Gryff 10043/2002 korthår han 24.05.02 bsmb.
4.v. F: Mejlbys Bossi M: Bredsgaards Ann
Opdr. Allan Bredsgaard
Ejer og fører Kim Schrøder, Vestergade 37, 6230 Rødekro

Gryff anlægger i modvind på vinterrapsmark et smalt anlagt søg. Søget er dækkende.
Går sig op og slutter i et passende stort søg. Farten er jævn og god. Stilen er i orden med hovedet ført i ryglinie. Tager fast stand. Avancerer godt på ordre. Påviser ikke vildt.
Andet slip. Arbejder som i første slip, men slutter igen lidt snævert på søget. Tager stand. Inden vi når frem, udløser han og går i søg. Der trædes fugl op på anvist terræn.

UDGÅR


Katalognummer 46

DJ Vest Halsbondens Tenna 08549/2001 korthår tæve 05.05.01 bsmb
2.v. F: Toes´ Brahms M: Dinna
Opdr. Karl Georg Kristensen
Ejer og fører Keld Nicolajsen, Åmarkvej 5, 7200 Grindsted

1 Slip:Tenna slippes i svag modvind i rapsmark. Viser et meget stort og velanlagt søg, farten er høj, og stilen er prima. Går med højt ført hoved og god langstrakt galopaktion. Vender dog flere gange forkert i vinden i venstre side. Har chance til enlig agerhøne, der ikke udnyttes. Kaldes ind af føreren ved makkers stand.
2 slip : Slippes i raps i modvind. Arbejder som tidligere, støder enlig agerhøne, der smider sig igen i rapsen, Tenna respekterer, og forsøger derefter at sætte fuglen, men agerhønen flygter langt foran hunden, Tenna forholder sig roligt. Senere opnår Tenna liggende stand, men da føreren giver rejseordre, letter fuglen, uden at vi får set rejsning, Tenna er rolig i opflugt og forbiskud.
3 slip: Tenna slippes i raps i modvind, arbejder igen godt, opnår igen liggende stand, da vi går op til hunden, letter agerhøns bagved hunden, Tenna tager ny stand, avancerer på flere kommandoer behersket frem i terrænet, slutteligt letter agerhøne langt foran hunden, Tenna forholder sig roligt, situationen er ikke jagtbar. Vi kaster en fugl for Tenna, hun er rolig i skud, apporterer fuglen med et godt greb, og afleverer siddende ved føreren.

UDGÅR

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Siden opdateret: 03-11-2005 18:20