DM 2002 ved Vildbjerg 13/10-2002.

 De placerede korthår med ordførende dommer Kai Tørnqvist til venstre.

2. vinder

5. vinder

6. vinder

DKJCH Toes´ Vivaldi,

kim Henriksen, Tårs

Halsbondens PAW,

Karl G. Kristensen, Hals

Toes Brahms, Karl G. Kristensen, Hals

 

 

Danmarksmesterskabet for stående jagthunde

13. oktober 2002-11-19 Vildbjerg, Jylland

DKJCH Toes´ Vivaldi

E&F Kim Henriksen, Tårs

Dommerens referat:


Vivaldi går i lyng i god vind i et stort, veltilrettelagt søg i god fart og prima stil, med et godt stræk i galoppen, er lydig og holder god kontakt til fører. Der meldes stand, men inden vi når op løser Vivaldi og går i søg igen, slutter med stand for enkelt agerhøne, rejser godt og præcist, komplet rolig i opflugt og skud, apporterer og afleverer godt.
Går i næste slip stadig meget effektivt, udnytter vind og terræn på bedste måde.
Stand for enkelt høne, fuglen letter inden vi når op, Vivaldi er rolig da fuglen flygter.
Senere igen stand, følger op, da Vivaldi går frem på foden letter enkelt agerhøne bagved, men Vivaldi fastholder arbejdet med fuglen, lidt efter mister den tilsyneladende kontakten med fuglen og slår under vind et par gange og får sat fuglen, fører får lov at rejse, men inden ordre gives letter fuglen, Vivaldi er rolig.

FORTSÆTTER:
Vivaldi går stadig godt og effektivt på marken, får stand for enkelt høne, fuglen løber, Vivaldi følger op og får fuglen sat mellem buske, rejser godt og præcist, rolig og opflugt og skud, fuglen kan desværre ikke fældes.
Prøves igen, går som før, kortvarig stand, men løser og går i søg igen.
Prøves endnu et slip, går som før, der er en fugl på terrænet, den udnytter makkerhunden, men Vivaldi har vist sig som en god vildtfinder, med flere gode situationer og bliver i dag 2. vinder.

2. vinder

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Halsbondens Paw

E&F Karl G. Kristensen, Hals

Dommerens referat:

Paw slippes på hedeareal i god vind. Arbejder energisk i et passende stort og velanlagt søg. Farten er høj, udmærket stil. Opnår ved lille bevoksning stand. Avancerer frem på ordre, men fuglen er løbet under vind og letter tilfældigt bag hunden.

Prøves igen. Arbejder som i første slip. Opnår stram stand, avancerer villigt frem på ordre, ny stand. Viser en behersket , men præcis rejsning af egentlig agerhøne. Ro i opflugt og skud, hurtig og sikker apportering.

Ude igen, arbejder forsat energisk, stort og godt. Stand uden påvisning af vildt. Senere igen stan, god præcis rejsning af agerhøne, ro i opflugt og skud, sikker apportering.

FORSÆTTER:

Paw arbejder energisk, der er enkelte slag hvor højre side skulle dækkes lidt bedre. Stand ved busk, behersket, men præcis rejsning, der fældes to agerhøns, apporterer hurtigt og sikkert.

prøves igen, går godt uden fugle.

5. vinder

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Toes´ Brahms

E&F Karl G. Kristensen, Hals

Dommerens referat:

Brahms slippes på hedeareal i god vind. Arbejder meget energist, med stor jagtlyst. Søget stort og velanlagt. Farten er høj, prima stil. Flokhøns kommer på vingerne hvor Brahms befinder sig, situationen er uoverskuelig. Kort efter mærker Brahms fært og trækker an, men kommer for tæt på agerhøne som letter. Respekt for opflugten.

Prøver igen. Arbejder som i første slip, meget energisk. Uheldig med agerhøne i god vind. Spontan respekt for opflugten. Opnår liggende stand, villig avancering, sikker opfølgning og rejsning. Ro i opflugt og forbiskud.

Ude igen. Arbejder målbevidst, opnår igen liggende stand. Villig præcis rejsning, ro i opflugt og skud.

Hurtig og sikker apportering.

FORTSÆTTER:

Brahms arbejder godt i lyng, kommer meget tæt på stående makkerhund, der er en busk i vejen, men Brahms sekunderer så snart han kan se den stående hund, ingen fugle. Prøves igen, makkerhunden finder en fugl som Brahms godt kunne have udnyttet, opnår ikke en situation.

6. vinder

 

Ordførende dommer

Kai Tørnqvist

Meddommer

Claus Christensen og John Christensen.