DM 2001 på Gavnø Slot

Danmarksmester 2001

Klik her for at se Danmarksmesteren på Netnatur.dk

 

Danmarksmesterskabet for stående jagthunde d. 14.10.2001.

Toes´s Brahms ( Tais )

E&f.: Karl Georg Kristensen, Hals

Dommerens referat:

Tais afprøves i roer i vindretningen. Tais går i et stort og velanlagt søg, med gode udslag, og passende afstand mellem slagene. Han vender korrekt mod vinden, og afsøger i et stort terræn. Tais viser meget stor jagtlyst. Opnår stand, går villigt frem på ordre, men påviser intet. Opnår igen stand, går villigt frem på ordre, ro i opflugt og skud, god apportering. Sekunderer spontant stående makker. Afprøves igen, og Tais søger fortsat stort og godt, opnår stand. Går villigt frem på ordre, men påviser intet. Opnår igen stand i området, Tais går villigt frem på ordre, men rejser lidt upræcis fasan. Ro i opflugt og skud. Under afprøvning på græsmark søger Tais fortsat stort og godt, i høj fart og prima stil.

Fortsætter:

Under eftermiddagens afprøvning går Tais stort og meget energisk, opnår stand for enlig høne. Fuglen flygter desværre inden skytterne er på plads, Tais er komplet rolig da fuglen letter. Viser senere et stort og energisk søg, med gode udslag. Udnytter ikke chance for fugl, forbigår to gange.

1.      VINDER

DANMARKSMESTER 2001

 

Toes´s Mozart

E&f.: Kurt Grün, Tårs

Dommerens referat:

 

Mozart starter i roer i god vind. Går her i et virkelig godt anlagt søg, med god arealdækning. Farten er i orden, og stilen er smuk. Er lyudig og velført. Støder fasan i god vind. Viser spontan respekt. Er senere igen ude i roer i god vind. Går stadig i et virkelig godt anlagt søg. Opnår stand. På kommando avancerer Mozart villigt og præcist på agerhøns. Rolig i opfløj og skud. Der skydes to fugle, som begge apporteres hurtigt og effektivt. Er til slut ude på græsmark i sidevind. Går også her i et godt anlagt søg i god fart, og smuk stil.

Fortsætter:

Afprøves i roer, søger meget i venstre side og bag føren. Holdes for råvildt. Makkerhunden finder fugl foran Mozart. Under en senere afprøvning søger Mozart stort og velanlagt, men finder intet.

5.      VINDER

 

Dommer:

Lars Harring, Knud Roslin & Ivar Tang.