Agerhønen skal redes

 

 

Søndag den 8.april 07 var en gruppe medlemmer fra Vestjysk jagthundeklub og Korthårsklubben´s aktivgruppe Midt og vestjylland  med stående hunde inviteret til Jytte Pårup og Jens Bendtsen Nr.Nissum. ved Lemvig til optælling i det åbne land.

 

Et meget smukt kopieret natur område mod Nissum Bredning  med rigtig mange græsklædte diger og markskel samt hegn, der er velegnede redesteder  til de jordrugende fugle som agerhøns og fasaner.

 

Vores interesse for disse fugle og naturen, som de lever i, har vores største opmærksomhed. Vi har derfor deltaget i flere møder og foredrag om emnet ”Projekt Agerhøne”. Ved sidste stormøde i Aulum deltog Søren Krabbe, Jytte Pårup og Jens Bendtsen og undertegnede. På indgangsbilletten var Jytte den heldige vinder af en hel agerhønsefamilie.

 

Herefter fik Søren Krabbe formidlet et samarbejde med forsker Jørn Pagh Bertelsen fra DMU`s afdeling for vildtbiologi og biodiversitet på Kalø. Han var meget interesseret i et område på disse egne. Jytte Pårup tog straks udfordringen op og kontakte nabolandmændene i området for at fortælle om projektet. Der har vist sig stor interesse for sagen, som indtil nu dækker et område på ca. 500 hektar.

 

Jørn Pagh Bertelsen vil besigtige området og afholde et møde med de interesserede landmænd for at give gode råd og vejledning om, hvordan vi forbedre leveforholdene for agerhønsene.

 

Her var en frisk lille opgave for de stående jagthunde fra området. Der deltog i alt 12 hunde fordelt over: 1Breton, 1Ruh.  2Kl.Mønsterl. og 8Korth., et antal som gerne ønskes forøget ved næste års optælling  ca. samme tid .

 

Det  var en meget god dag, hvor der blev gået frisk til sagen, selv om vejret var påskens dårligste dag med en del regn og sludbyger. Dagen startede hos Jytte og Jens med morgenkaffe og rundstykker og sluttede med en god frokost, hvor selv

”AGERHØNEN” var påskens bordpynt. Se billeder.

En stor tak til Jytte og Jens for jeres gæstfrihed.

En hilsen fra ” Hundefolket” v/Sv. Erik Jensen

 

 Læs mere om projektet på www.lemvig-folkeblad.dk fra 14 april 2007, et projekt som vi følger med stor interesse.Siden opdateret: 21-04-2007 08:19