.
Aktivgruppen Syd- og Sønderjylland > 2011 > 2011 Markprøve - Kritikker

2011 Markprøve - Kritikker

Kritikker for Aktivgruppens markprøve d. 13 marts 2011.

Der var tilmeldt 9 hunde, hvor de to var unghunde, to var i åben klasse og til sidst 5 vinderklasse hunde. Så vi havde med en ”broget” skare at gøre.

Kat. Nr.

Kl.

Hund/fører navn

Kritik

1

U

Tessans Gina

F: Søren Weber

Gina slippes på raps i god vind. Går i et lidt ungdommeligt søg, farten er høj og stilen er prima med højtrejst hovedføring.

Markerer ved el. mast, men kan ikke ”sætte” fuglen. Fuglen flygter.

Gina respekter.

2. slip. Igen på raps i god vind, men har nu et flot arealdækkende søg med passende afstand mellem slagene. Farten er høj og stilen er prima med høj hovedføring. Har god kontakt til fører. Finder intet.

3. slip på stub i god vind. Søget bliver nu lidt for snævert. Går sig ikke rigtig fri fra føreren. Finder intet.

4. slip på stub i god vind. Anlægger et lidt ustruktureret søg. Makker finder fugl.

5. slip på stub i god vind. Anlægger igen et flot arealdækkende søg med passende afstand mellem slagene. Der er fugl på terrænet.

En virkelig flot hund at se på.

0.       præmie

  

2

U

Ann Von der Christrose

F: Johan Sørensen

Ann slippes i raps i god vind. Anlægger et godt arealdækkende søg, med passende afstand mellem slagene. Farten er høj og stilen er god, med jordvindende galopaktion. Den er i god kontakt til fører. Støder råvildt og tager en lille tur, men er meget hurtigt tilbage på sporet. Har spinkel chance for fasan. Er velført

2. slip. Starter i stub i god vind. Søget er stadig flot. Har stand ved hegn. (som holdes meget længe), avancerer villigt og rejser præcis agerhøne. Der er komplet ro i opfløj og skud. Føreren opholder sig under hele episoden på modsat side af hegnet.

3. slip igen i stub i god vind. Søget er stadig flot. Opnår hurtigt stand, avancerer villigt og rejser præcis fasanhøne. Der er komplet ro i opfløj og skud.

1. præmie og pokalvinder.

 

3

Å

Tessans Freja

F: Benny Petersen

Freja slippes i raps i god vind. Anlægger et godt arealdækkende søg, med passende afstand mellem slagene. Farten er høj og stilen er prima med høj hovedføring.

Har til sidst en markering som den selv udløser.

2. slip i stub i god vind. Stadig et flot arealdækkende søg. Tar stand, men løser selv. Kommer senere for tæt på høne som flygter. Respekterer prompte.

3. slip i stub i god vind. Anlægger stadig et godt arealdækkende søg. Søger bag hegn, for at komme i vind. Der kommer en agerhøne, men situationen kan ikke bedømmes. Senere kommer Freja lidt for tæt på en agerhøne. Freja tar stand men fuglen flygter.

4. slip. I stub i god vind. Søget er nu blevet lidt ustruktureret. Den kommer på forkert side af hegn, da føreren fløjter hunden af. Her stødes en agerhøne der burde være udnyttet.

0. præmie

4

Å

Tessans Falcon

F: Peder F Jørgensen

Falcon slippes på raps i god vind. Falcon anlægger et flot arealdækkende søg med høj fart og flot stil, med kraftfulde bevægelser og flot hovedføring. Får stand i krat, avancerer villigt men udpeger noget upræcis agerhøne. Er lidt urolig i opfløj og skud.

2. slip i stub i god vind. Søget er fortsat fint anlagt. Har stand. Avancerer villigt og rejser hårvildt, som forfølges ”for lang”.

3. slip i stub i god vind. Søg, fart og stil er som tidligere prima. Der meldes stand, men hunden løser selv og ”rejser” hårvildt. Kan holdes

0. præmie og pokalvinder

 

5

V

Petermanns Jokke

F: Aage Lessmann

1. slip. Jokke går i stub i god vind. Anlægger i starten et noget rodet søg. Kan ikke rigtig få lagt søget op i vinden. Stikker meget frem i terrænet. Tar stand, men løser selv. For senere stand ved skrub. Avancerer villigt og rejser af to gange enlig høne. Er urolig i opfløj og skud. Preller.

Udgår

 

6

V

Nordboens Witter Frigg

F: Benny Christensen

Frigg starter på stub i god vind. Anlægger et flot arealdækkende søg med passende afstand mellem slagene. Farten er høj og stilen er prima med høj hovedføring og langstrakt galopaktion. Er velført.

Makker finder fugl.

2.slip på stub i god vind. Søget er stadig prima. Viser spontan sekundering, men bliver hurtigt fløjtet dæk.

3. slip på stub i god vind. Søg, fart og stil som tidligere. For stand, men fuglene holder ikke, og rejser uden hundes skyld.

4. slip på stub i god vind. Har et par markeringer. Søget bliver mod slutningen lidt rodet. Finder intet.

Udgår

 

7

V

Alli

F: Andreas Nielsen

Alli starter på stub i god vind. Viser et godt arealdækkende søg, med god afstand mellem slagene. Farten er høj og stilen er prima med høj hovedføring og langstrakt galopaktion. Har en kort markering, hvorefter der springer en hare. Alli kan ikke holdes og den preller.

Udgår

 

8

V

Emil

F: Andreas Andersen

Emil slippes på stub i god vind. Viser et godt arealdækkende søg, med passende afstand mellem slagene. Farten er høj og stilen er flot med kraftfuld galopaktion. Er velført

2. slip på stub i god vind. Søget er stadig i top. Har spinkel chance for fugl.

3. slip igen på stub i god vind. Søg, fart og stil er stadig meget flot. For stand ved hegn. Avancerer behersket og rejser præcis enlig høne. Der er komplet ro i opfløj og skud.

4.slip. Emil slippes på stub, senere hvede, i skrå sidevind.

Har stand ved hegn, avancerer villigt uden at kunne påvise vildt.

Har senere igen stand, hvor makkerhund ikke kan holdes og går ind foran.

1. vinder

 

 

 

9

V

Halsbondens Cæsar

F: Erling Lythje

Cæsar slippes på stub i god vind. Går i et stort, men noget åbent søg. Efterlader uafsøgt terræn. Farten er god og stilen er fin, med meget kraftfuld galopaktion. For stand ved tue. Avancerer villigt og rejser præcis enlig høne. Der er komplet ro i opfløj og skud.

2. slip på stub i god vind. Anlægger nu et fint arealdækkende søg med passende afstand mellem slagene. Har til tider lidt lav hovedføring. Er velført.

3. slip på stub, senere hvede, i god vind.

Går i et stort arealdækkende søg. For stand, avancerer villigt, men kan ikke påvise vildt. Da makker senere tar stand, respekterer Cæsar ikke og går ind foran.

2. vinder

 

Dommer: Kim Christensen