Sweisskursus i januar

 

Der er d.19. januar opstart af sweisskursus med efterfølgende anerkendt prøve.

 

Kurset henvender sig til de medlemmer der ønsker at gå sweissspor med deres hund. Vi mødes lørdag på ovenstående dato kl. 09:30 i jagtstuen hos Otto Brunhøj Jensen, Damhusvej 9, 6240 Løgumkloster.

 

Kurset starter med morgenkaffe (20,- kr.), og efterfølgende teori. Ved den teoretiske gennemgang vil de ting blive gennemgået, som er nødvendig for at træne sporarbejde. Alt fra udlægning af sporet, samt de remedier der skal bruges. Til det at gå selve sporet. Når det teoretiske er afsluttet kører vi i terrænet for at kikke på det praktiske sweissarbejde. For at vise hvad træningen kan føre til, vil der ved den praktiske gennem gang blive gået 3 spor. Et med en helt uerfaren hund, et med en øvet hund og til sidst et med en anerkendt sweisshund. Det skal vise hvad det kan føre til, når man bliver bidt af sweissarbejdet.

 

Meningen er, at de enkelte deltager finder sammen i små grupper, som de så træner i. Har man ikke selv en skov at træne i har vi sørget for ansøgningsskemaer fra Skov og naturstyrelsen, som bruges til at søge om træningsterræn til sweiss.

 

Der vil midt i træningsforløbet blive holdt en evaluering, hvor der kommer en anerkendt sweisshundefører ud og går sporerne sammen med jer. Dette gøres for at råde og vejlede jer i det praktiske arbejde.

 

Alt dette arbejde skal så udmunde i, at i der har deltaget i kurset, kan komme op til anerkendt prøve Søndag den 27. april 2008 kl. 9:00 i Rævsø Skov.

 

Tag noget praktisk tøj og gummistøvler med på opstartsdagen, da der kan stå en del vand nogle steder, i det terræn vi skal ud i til den praktiske del af kurset.

 

Nedenstående links er til sweisshunderegisteret og sweissregisteret.

http://www.sns.dk/jagt/schweiss.htm

http://www.schweiss.dk/

 

Kurset koster 150,- og der er bindene tilmelding til Mogens Tastesen på telefon 61 66 92 38.

Mere information omkring kurset vil blive givet på årsmødet.

 

Til dem der har lyst til at vide mere om den type sweiss der kan forekomme i den praktiske jagt. Afholdes der søndag d. 4. maj kl. 9:30 skudtegn og sweiss i marken ved sweisshundefører Niels Clausen.

Se vinterprogram for mere information.

 

Siden opdateret: 19-12-2007 22:55