Hundefløjten

 

 


Januar  2006                                                               

Nummer 1

Ingen jagt uden Korthaar

 

 

Medlemsblad for Aktivgruppen København

 

 

Fra bestyrelsen – hvor skal vi hen DU ?????

 

Man kan med sikkerhed sige én ting om Aktivgruppen København – der er noget, som vi gør rigtigt.

 

Når vi er sammen med andre hundefolk – kan man høre – at der bliver talt om ”de der korthaarsfolk fra København”. Interessen om vores træningsmetoder er stor – ikke kun fra korthaarskredse, men også fra andre racer. Oveni dette kan lægges de fornemme placeringer der er opnået på prøver – og mængden af vinderklassehunde, der efterhånden findes i gruppen.

 

Vi har helt sikkert fat i noget godt, MEN der er også noget galt, hvorfor kan vi år efter år se nye ansigter komme til, for at forsvinde igen i løbet af ½ til 1½ år. Det er vores opfattelse – at der er to primære forklaringer – 1) den kontante omgangstone 2) ambitionsniveauet er ikke til mere end det der opnås på den korte tid.  

 

Der har i bestyrelsen været en del diskusion igennem den seneste periode – hvor skal vi hen ???– på den ene side opnår vi resultater som aldrig før og på den anden side har  vi mærket – at det høje aktivitetsniveau slider på klubbens ildsjæle og medfører, at vi ser udskiftningen i medlemmer jf. ovenfor..

 

Konklusionen er blevet, at aktivitetsniveauet for 2006 bliver tilpasset. Vi har set os nødsaget til at skære ned på antallet af fællestræninger af hunde på alle niveauer – for at kunne fastholde et uændret højt aktivitetsniveau for de mere ambitiøse.

 

Denne beslutning er ikke udtryk for at eliten er vigtigere end bredden, men et udtryk for, at vi er en klub, hvor eliten skal være bredere. Der findes endvidere glimrende træningsmuligheder, som bredden kan supplere med, mens det er svært  for ”eliten” at gå i den lokale jagtforening og forbedre sit træningsniveau.

 

Man kan måske forestille sig – at der findes ét medlem – som har lyst at lave en række arrangementer af mere social karakter / bredde træning hen over sommeren. Klubben bakker meget gerne op, idet det vil hjælpe til at fastholde medlemmerne – også på et tidspunkt, hvor den første hvalpetræning er overstået. Dette vil være et kærkomment supplement til de nuværende instruktører.                                                                                      

 

Et andet område, hvor vi vil spare ressourcer i bestyrelsen er i forhold til kommunikationen til medlemmer. Vi har p.t. månedligt indlæg i Jagthunden, udsendelse af Hundefløjten 3-4 gange årligt, vores egen hjemmeside og korthaarklubbens hjemmeside samt breve vedrørende særlige arrangementer. I fremtiden vil informationer på internettet blive bragt via korthaarklubbens hjemmeside og medlemsinformation bragt via Jagthunden. Således vil hjemmesiden blive lukket og antallet af årlige numre af Hundefløjten blive skåret ned.

 

Fokus for det kommende år vil være mere proffesionel hundetræning og mindre administration m.v.

 

De bedste hilsner for et godt nytår

 

Bestyrelsen

 

 

 

Kontigent 2006.

 

For at lette bestyrelsens arbejde vil der i år ikke blive udsendt girokort til indbetaling af årets kontigent. I stedet skal du selv indbetale beløbet kr. 150,00 for ordinære medlemmer og kr. 75,00 for pensionister.

 

Beløbet bedes indbetalt til følgende konto nummer i Amagerbanken:

 

Reg. Nr. 5190

Konto 0001021108

 

Husk at gøre det straks.

 

 

Aktivgruppen Københavns VSA prøve 2005

 

Efter en hyggelig dag – og hundearbejde af lidt svingende kvalitet blev der sluttet af med masser af lækker mad på grillen. Vinder blev:

 

 

Abildgårds Gaia og Jette Haastrup 

 

At det kan svare sig at starte i aktivgruppen er Jette og GAIA et godt bevis på. De startede foråret 2005 og har allerede nu opnået mange flotte præstationer. 1 pr. 400/3 timer sweiss. 1 pr. 400 m/20 timer sweiss. Bestået app. Prøve og vundet vores egen slæb og apporteringsprøve. Tillykke til jer begge.

 

 

Marktræning

 

Er du interesseret i marktræning?  Så afholder vi i år træning den 12/2 og den 26/2, begge dage på gode terræner. Hvis du er interesseret – så ring til Allan på telefon 26 30 55 00. Tilmelding sker efter først til mølle princippet.

 

Medlemskab af aktivgruppen fordres.

Pris kr. 300 per hund.

 

 

 

 

 

 

Et kuld hvalpe kommer til verden.

 

1. UGE

 

Natten mellem den 4. og 5. juli fødte vores hund Freja 9 dejlige hvalpe. Fødslen startede kl.22:15 og sluttede kl.05:30. Før fødslen gik i gang var der en del uro på Freja – hun havde veer og kunne ikke helt forstå, hvad der skulle til at ske. Hun har jo ikke haft mulighed for at læse bøger for vordende mødre. Freja klarede det hele selv og der kom 4 tæver og 5 hanhunde med en fødselsvægt fra 260 til 500 gram. Det er hårdt arbejde at føde - der skal både trykkes, slikkes og ammes på én gang. Når nr. 9 kommer til verden ligger der 8 små klumper ved siden af, som kræver en masse opmærksomhed. Efter fødslen kom dyrlægen og tjekkede om alle havde det godt - det havde de :-) Freja fik en indsprøjtning for at stimulere mælkeproduktionen og få livmoderen til at trække sig sammen.

 

Da 9 er mange hvalpe for en tæve at klare selv, valgte vi fra dag et at give de 3 mindste i kuldet sutteflaske 3 gange om dagen. Det gav hurtigt resultat, så de mindste var snart oppe i samme vægtklasse som de øvrige.

 

På tredjedagen blev alle hvalpe halekuperet af dyrlægen. Freja passede og plejede selv sine små guldklumper og var konstant ved dem i kassen. Kassen var i forgangen inde i huset, så vi kunne følge dem mest muligt. Freja fik alt det hun overhovedet gad at spise, der blev kogt kylling, købt leverpostej og mange andre godter blev serveret - hun leverede op til ca. 1 kg. tilvækst om dagen til hvalpene - så der skulle en del mad til... da der jo også kom noget ud i den anden ende ;-).

 

Freja var meget afslappet omkring hvalpene i forhold til mennesker – vi måtte gerne låne hvalpe – og hun var helt afslappet omkring, at vi lå med dem for at lære dem nærvær med mennesker.

 

 

 

2. UGE

 

Nu var de små guldklumper inde i Deres anden leveuge, Frejs passede dem stadigvæk selv - dog startede hun ikke vaskemaskinen, så de kunne få rene håndklæder. Hvalpenes vægt var næsten fordoblet ellers var der ikke så meget aktivitet, de spiste og sov.

 

3. UGE

 

Der begyndte for alvor at være aktivitet, da hvalpene fik øjne og hørelse, så de virkelig kunne begynde at følge med i hvad der skete omkring dem. De begyndte at komme ud af kassen og løb (stavrede) rundt på gulvet indendørs i gangen. Freja passede dem stadigvæk selv, dog gav vi stadigvæk de 3 mindste i kuldet sutteflaske, hvilket de var helt vilde med. De tog godt fra. Den første ormekur blev indtaget og de sylespidse kløer blev klippet første gang.

 

 

 

 

 

 

4. UGE

 

Hvalpene var i den vigtige prægningsperiode som strækker sig frem til 12 ugers alderen, vi ville fra nu af prøve at udsætte hvalpene for alt hvad der var muligt, så de blev godt rustet til fremtiden. Hvalpene fik deres første faste føde, hvor vi valgte at give dem majsvælling med A38, de elskede det. De lærte hurtigt at spise, men de første forsøg skete ved at dyppe hele hovedet i vælling. De var jo vant til at sutte – og ikke til at slikke. Freja var mindre hos dem – hun begyndte at synes bedre om sin egen kurv igen med fred og ro. Nu hvor hvalpene fik fast føde, gjorde Freja ikke længere rent efter dem - det ville også være en uoverskuelig opgave - så vaskemaskinen var ved at brænde sammen.

 

 

 

 

 

 

5. UGE

 

Ok - så blev det også til for meget afføring for os.... så guldklumperne kom i hundegård om dagen, hvor der var indrettet "hurlumhej" land med diverse aktiviteter, skind som hang ned i reb, bjælker de hoppede op og ned fra og selvfølgelig en dejlig varm kasse til at sove i. Om natten kom hvalpene ned i kælderen, hvor der ligeledes var aktiviteter til dem. Det betød, at de selv kunne bestemme, hvornår de gik ind og ud af kassen. Alle havde været med ude på græsplænen og lege, ligesom vi havde haft dem med ud til Allan & Hannah til sommerfest. Hvalpene syntes det var dejligt, tog køreturen og alle de nye indtryk i bedste stil. Alle stortrivedes og temperamentmæssigt lå de alle meget tæt, de fik fast føde 4 gange om dagen (opblødte hvalpepiller med A38), digede ca. 4 gange dagligt hos Freja, anden ormekur blev indtaget.

 

 

 

 

 

6. UGE

 

Nu kunne vi se ændringer for hver dag der gik, motorikken blev bedre og de voksede og voksede. Vi lavede et stort udendørs areal til dem - der var græs, grus, buske som kunne nedkæmpes og stor jubel når legetimen skulle holdes her. Ellers gik vi et par småturer med dem hver dag, de var også ude ved Allan & Hannah igen, hvor de alle hilste på far og de andre "store drenge", som alle syntes var interessante. Freja og naboens gravhund syntes også, at det var sjovt at lege med dem. De legede med rådyrskind, ræveskind - byttedriften fejlede ikke noget! Vi lagde foderspor, smed hvalpepiller rundt i græsset. Begge dele blev hurtigt opfanget. Freja diger stadigvæk ca. 4 gange dagligt og de fik opblødte hvalpepiller med A38 4 gange dagligt. Neglene blev klippet igen - tænk engang 162 klip hver gang!

 

 

 

 

7. UGE

Der var store fremskridt og der begyndte virkelig at ske noget, territoriet blev udvidet hver gang vi var ude og gå tur. Sommeren kom også over Danmark, hvilket betød at gudklumperne fik mavepine af og ligge ude i solen og sove. Hvalpene har ikke noget indbygget termometer – så de lå bare og kogte. Vi fik straks noget pasta fra dyrlægen og de blev flyttet ind i hestestalden, da der her var svalt og udelukkende skygge. Mavepinen var hurtigt kureret og de syntes, at det var ok med 100 kvm. legeplads med halmballer. Om natten sov de stadigvæk i kælderen, hvor der blev spillet radio mv. Ormekur blev indtaget i starten af ugen, de fik fast føde 4 gange om dagen og digede stadigvæk hos Freja.

 

 

 

 

 

8. UGE

 

Nu var den sidste uge kommet, før vi skulle sige farvel til alle guldklumperne (heldigvis har vi selv beholde een). I denne uge fik 3 af hvalpene desværre tilbagefald med mavepine og kom en tur med til dyrlægen, som gav dem antibiotika. De røg også på skånekost, mavepasta og medicin. De var heldigvis alle 3 oppe på fulde omdrejninger igen i løbet af ca. 1½ døgn. I denne uge blev de chippet, hvilket ikke gjorde det store indtryk på dem. De kom ned på at få mad 3 gange om dagen, så de bedre kunne følge en almindelig families rytme, når de flyttede hjemmefra. Ormekur blev indtaget igen. De var alle ”fremme i skoene”, hvilket var dejligt at se. Det betød dog også, at de blev svære for os at gå tur med, da de pludselig var i 9 forskellige retninger. Det var en stor glæde at have dem alle sammen og følge deres udvikling, det var rigtig hårdt at sige farvel, men alligevel også dejligt at sige goddag til en almindelig hverdag igen J

 

Rikke & Claus Bælum

 

 

 

 

 

 

Hundens bygning

I forbindelse med udstillinger er der ofte medlemmer, som er i tvivl om hvad der menes med de forskellige betegnelser. Hvad er et kryds ? hvad er gode vinkler og korrekt benstilling? Vi har lånt et par skitser fra et gammelt jagtblad fra 1961, som illustrerer en del af de udtryk man kan komme ud for. Vi håber, at mange af klubbens medlemmer fortsat vil deltage i udstillinger hen over sommeren.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bryllup

Tusind tak for opmærksomheden ved vores bryllup den 4. juni. Vi havde en fantastisk dag.

 

Freja og Trillle kæmper dagligt om retten til at ligge på den skønne sækkepude vi fik i gave fra ”apporteringsholdet”.

 

De bedste hilsner

Rikke & Claus Bælum

 

 

 

 

 

 

 

 

Træerne vokser ind i himmelen…….

 

På korthaarklubbens vinderklasseprøve i Assens havde klubben i år 2 deltagere. Claus Bælum og Freja samt Allan Grundahl og Kamagers Azi. Freja nåede ikke igennem nåleøjet til eftermiddagens afprøvning. En lille kategori 2 var ikke nok. Azi var til gengæld ren kategori 1 og fortsatte om eftermiddagen. Azi gik forrygende, viste sekundering og stand for hare. Det stod dog klart efterhånden som dagen skred frem – at det ville blive nødvendigt med en yderligere positiv fugle-tagning, hvis Azi skulle helt til tops. I det som alle vidste, ville blive sidste chance kom der pludselig den vind vi havde savnet hele dagen. Azi gik perfekt og trak an til stand. En perfekt fugleafvikling. Allan kunne koble Azi og begynde at bide negle. Var det nok til at vinde dagen? Heldigvis blev makkerparret kaldt frem til matchning nu var 1. vinderplaceringen hjemme – så galdt det kampen om klubmesterskabet. Søren Andersen og Nordboens Zuki havde vundet den anden gruppe.

 

Zuki lagde hårdt og aggressivt ud – lagde sig et slag foran Azi. Der kom fugl fra midten af terrænet – begge hunde blev lastet lige. Kort tid efter tog Zuki stand – Azi sekunderede perfekt. Zuki kunne ikke påvise fugl – dagens vinder var fundet.

 

Allan og Azi var blevet KLUBMESTER i Korthaarklubben. Det er første gang – at et medlem af Aktivgruppen København kan smykke sig med denne titel.

 

 

 

 

 

 

Nu gik turen videre til danmarksmesterskabet.

 

Mesterskabet blev i år afviklet i Nordjylland med mødested og afslutning på Dronninglund Slot, der ligger i Dronninglund i Vendsyssel.

For første gang I Aktivgruppens 11. årige historie fik vi en DANMARKSMESTER.

Dagens kritik

KHK 2 Kamagers Azi 13778/2000 korthår 22.07.00 bsmb
1. v. F: Cliff M: Hakkemosens Ajva
Opdrætter Klaus Buron
Ejer og fører Allan Grundahl, Traneholmvej 3, 2680 Solrød Strand

Azi starter i rapsmark i god vind i et stort og meget velskolet & fornuftigt anlagt søgsmønster. Farten er høj i en prima stil med kraftbetonede energiske galopaktioner. Opnår stram stand, rejser direkte enlig agerhøne, er rimelig rolig i opflugt og skud (der skydes tæt på Azi af flere gange) Azi får omgående besked på at apportere, men da han næsten har fuglen, letter denne og flyver meget langt frem i terrænet til et hegn. Azi fortsætter frem til hegnet for at apportere, og føreren får lov til at gå frem og støtte hunden. Azi finder fuglen i hegnet og apportere og aflevere denne korrekt. Et meget eminent arbejde efter skuddet.
Fortsætter med at fremvise et stort og arealdækkende søg. Viser spontan sekundering.
Søger stort og arealdækkende – tager stand, der letter en enlig agerhøne, Azi viser spontan respekt – tager et par skridt og opnår ny stand, rejser direkte enlig agerhøne, kan holdes i opflugt og skud. God apportering og aflevering. FORTSÆTTER Azi søger blændende flot og udnytter anvist terræn optimalt. Viser spontan sekundering. Da han er ude for at hente vind stødes enlig agerhøne, spontan respekt i opflugt.
Fortsætter sit eminente søgsoplæg og skummer marken fra side til side i god kontakt med føreren. Opnår stram stand, rejser villigt og direkte enlig agerhøne, er rolig i opflugt og skud (fuglen fældes ikke).

Et kæmpe tillykke til Allan og Kamagers Azi.

Schweiss træning

Mandag d. 17-4-06 (påske mandag) afholdes sweiss træning i Munkholmskoven v/Holbæk

mødetid er kl 0900.

Mødested Munkholm kiosken – Holbæk siden.

Sweisshunde fører Rene Didriksen fra Borup vil komme og give råd og vejledning

i løbet af dagen.

Kom og vær med til en hyggelig dag

Madpakke medbringes - øl og vand kan købes

Tilmelding til Bo på 29628753 senest 10. april. 

 

Apporteringstræning øvede og begyndere

Opstart tirsdag den 18. april 2006. Se nærmere på Korthårklubbens hjemmeside under aktivgruppen.

 

Hvalpemotivering - unghundetræning

Årets hvalpe-unghundetræning afholdes i Køge/ Solrød. Første gang lørdag den 21. januar mødes vi hos Allan Grundahl, Traneholmvej 3, 2680 Solrød Strand. Mødetid kl. 9.00

Kurset er åbent for alle og afholdes flg. datoer.:

Lørdage d. 21. januar, 28 januar, 11 februar , 18 februar, 25 februar

Kurset varer ca. 2 timer pr gang. Du skal medbringe stålhalsbånd, line, godbidder(bløde evt. pølser skåret i små stykker), tennisbold, lille dummy og lidt lærevillighed fra din side.

Tilmelding til Allan på tlf. 26305500 Pris medlemmer kr. 300,00 ej medlemmer kr. 400,00

 

 

Jubilæumsbrugsprøven 2005

 

1 præmie, 2 bedste kontinentale hund Kamagers Anis fører Michael Gustavsen

1. præmie Siki fører Bo Christensen

 

 

Tillykke fra aktivgruppen

 

 

 

 

Indkaldelse til generalforsamling

 

Aktivgruppens ordinære generalforsamling afholdes tirsdag den 14. februar 2006 kl. 19.00.

 

Generalforsamlingen afholdes i GEAH’s kontorer på adressen Traneholmvej 3, 2680 Solrød Strand

 

Dagsorden i henhold til vedtægter.

 

Pkt. 4 valg til bestyrelsen.

Allan Grundahl modtager genvalg.

Michael Gustavsen modtager genvalg

Claus Bælum modtager genvalg

Svend Holm – udtræder

Bo Christensen – ny kandidat

 

Forslag til punktet eventuelt bedes sendt til Claus Bælum, Hastrupvej 21, 4600 Køge (cb@red.dk)

 

Der vil blive serveret kaffe og kage og være tid til en hyggelig snak om sæsonen der er gået og visionerne for den kommende sæson/ klubbens fremtid.